logo

Kağıthane’de 2B Arazisi Yapılaşmaya Açıldı

Kağıthane’de 2B Arazisi Yapılaşmaya Açıldı

Kağıthane’de 2B Arazisi Yapılaşmaya Açıldı

Kağıthane’de orman özelliğini yitirmiş 10.4 hektarlık 2B arazisinin yapılaşmamış alanları da imara açıldı. İlçenin imar planlarındaki “2B alanları yapılaşmaya konu edilemez” şeklindeki madde iptal edildi.

Kağıthane Belediye Meclisi, Haziran ayında oy çokluğu ile Kağıthane 1. Etap Uygulama İmar Planında yer alan “Planda gösterilen 2B alanları içindeki tüm gösterimler şematiktir. 2B alanları yapılaşmaya konu edilemez ve bu alanlarda uygulama yapılamaz” şeklindeki maddeyi iptal etmişti. Kağıthane Belediyesi’nin aldığı karar, gereğinin yapılması için İBB’ye gönderildi. İBB Meclisi’nin Temmuz ayı oturumunda 2B alanlarına ilişkin maddenin iptali oy çokluğu ile kabul edildi.

YAPILAŞMANIN ÖNÜNDEKİ TEK ENGEL KALKTI

Plan değişikliğine gerekçe olarak “planlar arasındaki uyumsuzluğun giderilmesi” gösterildi. 2B alanlarıyla ilgili teklif hakkında değerlendirme yapan İBB Planlama Müdürlüğü, plan değişikliğinden etkilenen 2B alanlarının 3 ayrı bölgede toplam 10.4 hektarlık alanı kapsadığını tespit etti. Bu 2B alanlarının planlarda toplu konut alanı, orta yoğunluklu konut alanı, kısmen yeşil ve açık alan kısmen de yol fonksiyonlarında kaldığı anlatıldı. Plan notunun iptali ile 2B sınırı içerisinde kalıp yapılaşmayan alanların inşaata açıldığı, yapı ve nüfus yoğunluğunun arttırıldığı vurgulandı.

Hasbahçe Gazetesi Özel Haber

Etiketler: » » » » » » » » » »
1783 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.