logo

KAĞITHANE’DE 4 GÜNDE 710 ÜNİTE KAN TOPLANDI

KAĞITHANE’DE 4 GÜNDE 710 ÜNİTE KAN TOPLANDI

Kış aylarının gelmesiyle kan stoklarında yaşanan düşüş Kağıthane’de kurumları harekete geçirdi. Kağıthane Kaymakamlığı, Kağıthane Belediyesi, Kağıthane İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Kağıthane Muhtarları ve Türk Kızılay’ı ile işbirliği içinde 12-13-14-15 Ocak 2023 tarihlerinde Kağıthane’nin 8 noktasında 4 gün boyunca “Kan Bağışı” etkinliği düzenlendi. Kan bağışı kampanyasına Kağıthane halkı büyük ilgi gösterdi.

Teşekkürler Kağıthane

Hasbahçe Gazetesi’nin de destek verdiği ve Kağıthane’nin 8 noktasında 4 gün boyunca süren kan bağışı kampanyasında toplam 710 ünite kan bağışı toplandı. 326 kişi de sağlık engeli sebebiyle kan veremedi. Toplam başvuru 1036 oldu.

Kanlar, laboratuvarlarda eritrosit, trombosit ve plazma diye 3 ürüne ayrıştırılıyor. Bir kişi kan bağışı yaptığında aslında 3 hastaya hayat vermiş oluyor. Böylelikle Kağıthane’de bağışlanan kanlar 2.127 insana umut olmuş oldu.

Bağışlar, farklı günlerde Kağıthane Belediyesi Hizmet Binası, Kağıthane Meydanı, Yaşar Doğu İlkokulu, Gültepe İmam Hatip Ortaokulu, Çeliktepe Mahallesi Muhtarlık Yerleşkesi, Hamidiye Ulu Camii Bahçesi ve Talatpaşa Mahallesi Aslangazi Caddesi’nde kurulan çadırlarda gerçekleşti.

Rekor kıramadık ama umut olduk

Kağıthane Kaymakamı Tahir ŞAHİN ve Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt ÖZTEKİN çadırları ziyaret ederek bağışçılara teşekkür etti ve “Kan bağışı acil değil sürekli bir ihtiyaçtır. Bu sebeple düzenli aralıklarla ilçemizde bağış kampanyaları düzenliyoruz. Kış dönemi ve pandemi nedeniyle ülkemiz genelinde kan stokları azalmıştır.

Bağışlar şifa bekleyen hastalara umut olduğu gibi bağışçıların da sağlıklarına faydalı oluyor. Hepimizin bir gün kana ihtiyacı olabilir. Bu farkındalığı göz önünde bulundurmalıyız. Tüm hemşerilerimi düzenli olarak kan bağışı yapmaya davet ediyoruz” dedi.

Kızılay, Kağıthane halkından rağbet gören kampanyanın, ilerleyen zamanlarda yeniden düzenleneceği bildirildi.

Hasbahçe Gazetesi Özel Haber

Etiketler: » » » » » »
194 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.