logo

Kağıthane’de Ahilik Haftası Coşkuyla Kutlandı

Kağıthane’de Ahilik Haftası Coşkuyla Kutlandı

Kağıthane’de Ahilik Haftası Coşkuyla Kutlandı

 

Ticaret Bakanlığı bünyesinde İstanbul Valiliği ve İSTESOB ile Kağıthane Belediyesi’nin ortaklaşa düzenlediği “Ahilik Haftası Etkinliği” 19 Eylül Çarşamba günü Saat: 16.00’da Hasbahçe Mesire alanında gerçekleştirildi.

Mehteran takımının gösterisiyle başlayan etkinlikte, eski dönemin ahiliğini anlatan tiyatro gösterisi vatandaşlardan büyük beğeni topladı.

Ahilik değerlerimizi kuşanmaktır

Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, “Ahilik haftasının hayırlı olmasını diliyorum. “Ahilik değerlerimizi kuşanmaktır” adı altında bir araya geldik. Sizleri bu veciz ifadeden dolayı tebrik ediyorum. Tüm esnaflarımızın bu güzel günü kutluyorum” dedi.

İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Faik Yılmaz, “Ahilik; insanın doğumundan ölümüne kadar sarılması gereken bir ahlak manzumesidir. Ahilik; Ahilik ülkesini, milletini seven kimse demektir. Birlik ve beraberlik demektir” dedi.

 

Kağıthane Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ömer Osmanoğlu ise Ahilik Haftası’nın esnafın bayramı olduğunu ifade etti ve Ahilik değerlerinin sadece 1 haftaya değil tüm bir yıla yaymak istediklerini kaydetti.

 

Tören sonunda Başkan Faik Yılmaz, Kağıthane’deki etkinliklerin düzenlenmesindeki katkılarından dolayı Belediye Başkanı Fazlı Kılıç’a temsili bir Ahi Evran maketi takdim etti.

Hasbahçe Gazetesi Özel Haber

Etiketler: » » » » » » » » » » »
2139 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.