logo

Kağıthane’de Âşıklar Atıştı

Kağıthane’de Âşıklar Atıştı

Kağıthane’de Âşıklar Atıştı

Ramazan Etkinliği Kağıthane Aşıklar

Kağıthane Belediyesi’nin Ramazan Etkinlikleri kapsamında yer alan ve Aşıklık geleneğine gönül verenlerin sabırsızlıkla beklediği ‘Aşıklar Atışması’ Hasbahçe Etkinlik alanında gerçekleştirildi. Anadolu’nun unutulmaz geleneğini günümüze taşıyan Aşıklar Atışması’nda Kağıthaneliler tam anlamıyla bir müzik ziyafeti yaşadılar.

Aşıklık geleneğinin en önemli ustalarından Ahmet Poyrazoğlu ile Orhan Üstündağ’ın bir araya geldiği muhteşem konserde dinleyiciler türküye ve eğlenceye doydu. Âşıklar geleneğinin vazgeçilmezleri koçaklama, dudakdeğmez, atışma ve güzellemenin en güzel örneklerini sazla ve sözle dinleyicilerine sunan âşıklar performanslarıyla büyük beğeni topladılar.

Aşıkların yaşadıkları toplumun tüm sosyal olaylarını dile getirip tarihe not düştüklerini ifade eden Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, “Bugün burada büyük bir keyifle seyrettiğimiz usta ozanlarımıza katılımlarından dolayı çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Âşıklık kültürü, bizim en müstesna kültürel değerlerimizden biri. Bu yüzden bu kültürün yaşatılması ve aktarılması gerekir.

Etiketler: » » » » » » » » » » » » »
1061 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.