logo

Kağıthane’de Bir Efsane Küllerinden Doğuyor…

Kağıthane’de Bir Efsane Küllerinden Doğuyor…

Kağıthane’mizin en köklü camialarından olup 1973 yılında kurulan Şirintepe Spor; geçen yıl göreve gelen Av. Ferhat Hasan KARAGÖZ Başkanlığında ki güçlü ekibi ile çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Henüz görev süresinin birinci yılını yeni tamamlayan Genç Başkan ve Ekibi; son on yıldır silik bir görüntü çizen adeta kaybolma noktasına gelen camiayı adeta küllerinden yeniledi ve ayağa kaldırdı.

Aralarında Kağıthane camiasının tanınan simalarından LİDER Başkanı Tuncay Çelik, Kağıthane Uğur Okulları Sahibi İzzet Sakin, Şirintepe Mahalle Muhtarı Orhan Karagöz, Siyaset arenasından Recep Osmanoğlu yine İş ve Siyaset Dünyasından Ahmet Kaya, Burhanettin Öğütçü gibi isimlerinde yer aldığı 30 kişilik yönetim kurulunun ilk faaliyeti Kağıthane Belediye Başkanı Sn. Fazlı Kılıç’ı ziyaret edip kendisine projelerini aktarmak ve bu projelerin gerçekleşmesi için ihtiyaç duydukları mekanı talep etmek olmuştur.

Şirintepe Spor Kulubü Yönetim Kurulu Başkanı Av.Ferhat Hasan Karagöz

Şirintepe Spor Kulubü Yönetim Kurulu Başkanı Av.Ferhat Hasan Karagöz ile Şirintepe Spor’u ve projelerini konuştuk…

Şirintepe Spor Kulübü’nde Göreve Talip Olduğunuzda Durumu Nasıldı?

Biz göreve talip olduğumuz zaman Şirintepe Sporumuzun içinde bulunduğu durumu gayet net biliyorduk. Başkanlık sürecimden evvel de yönetim kurulu üyesi ve yardımcı hoca olarak görev yaptığımdan buradaki sorunları da, bu sorunların çözümünü de iyi saptamıştık.

Şirintepe Spor Fazlı Kılıç Forma

Öncelikli olarak; sizin de gerek STK faaliyetlerinden, gerek siyasi arenadan, gerekse Kağıthane iş dünyasından yakından tanığınız isimler ile mahalleyi ve camiayı kucaklayan insanlara güven ve heyecan verecek bir yönetim oluşturduk. Akabinde ise ilçemizin Sporcu Belediye Başkanını Sayın Fazlı Kılıç’ı ziyaret edip kendisinden kulübümüz için projelerimizi gerçekleştirmek adına bir yer istedik. Kendisini çeyrek asırdan fazla tanımakta olduğum Fazlı Başkanımızın yanına ilk defa bir kulüp başkanı olarak ve ilk defa bir taleple yanına gitmiştim. O gün yönetim kurulumuzca belirlediğimiz temsil heyetimiz oldukça ciddi planlı ve de kararlı bir biçimde başkanımızın yanına gittik. Kendisini ziyaret ederken projelerimizi planımızı yaptığımız sunum ile gerek kendilerine gerek yardımcılarına arz ettik. O günün en önemli tarafı ise bence Sayın Başkanı heyecanlandırabilmiş olmamızdı, görüşme beklediğimizden çok uzun sürdü. Fazlı Başkan sporun ve sosyal aktivitelerin içinden geldiği için sunumumuzu tümüyle ve dikkatle dinledi ve beğendi akabinde ise ihtiyacımız olan mekan için onayı da vermiş oldu. Bu vesile ile kendisine tekraren şükranlarımızı sunuyoruz.

Peki Ya Sonra?
Sonrasına ise bize tahsis edilen yere hızlıca bir giriş yaptık; içinde başkan odasından yönetim kurulu odasına, antrenör odasından toplantı odasına, oyuncu odasına, Tv odasına mutfağından çamaşırhanesine varıncaya da dek pek çok özel alanı barındıran bir tesis inşa ettik. Mekânın bize tahsis edilmesi inanın büyük bir lütuftu ve bu duruma karşı mahcup olmama adına gecemizi gündüzümüze katarak, çoğu zaman yönetim kurulu arkadaşlarımızla fiili olarak kendimiz çalışarak tesisimizi kulüp merkezimizi donattık.

Fiili olarak derken neyi kastettiniz acaba, açar mısınız?
Şöyle; biz sadece para verip işçilik yaptırmadık. Gördüğünüz bu mekânın boya badana işlerini yöneticimiz Necati abi, tesisat işlerini Emrem Kavalcı kardeşimiz bizzat yaptı. Tüm ekip kapıya gelen malzemeleri birlikte taşıdı. Özellikle kalebodurlar bizi bir hayli yormuştu ama zevk aldık. Şimdi ise baktıkça her karesinde emeğimiz olduğu için ayrıca bir gururluyum.  Sonrasında mekânımıza açılış yaptık. Açılış oldukça da kalabalıktı Fazlı Başkanımız, Başkan yardımcılarımız, Spor Müdürümüz ve ekibi, vekillerimiz, vekil adaylarımız, Kulüpler Birliğimizin Başkan ve Yönetim Kurulu üyeleri, diğer kulüplerimizin başkan ve teknik heyetleri, Şirintepe Halkı ve pek çok misafir o gün yanımızda yer aldı ve heyecanımıza ortak oldu. Her biri bizi mutlu etti.

İlk adım olumlu olmuş; gördüğümüz kadarı ile bugün profesyonel kulüplerde olabilecek bir kulüp merkezi inşa etmişsiniz, tesis tamam peki ya saha? Yani saha dışı yönetim düzene sokuldu ama sportif anlamda da bir şeyler yapmak gerekmiyor mu?

Muhakkak ki çok haklısınız, saha da başarı gelmeli o eski günlere neredeyse kadrosunda 11 oyuncusunun da profesyonel takımlara gittiği eski Şirintepe Spor günlerine geri dönmeli ve tribünleri doldurmalıydık. Ama şöyle bir kötü durum vardı ki; bizden önce ki yönetim biçimleri kulübü o kadar çok eksiye götürmüş o kadar çok yıpratmıştı ki toparlanmak hiç de kolay değildi, biliyorduk. Bu hususta hiç unutmayacağım bir anımız var ki anlatmadan edemeyeceğim; netice de her ne kadar son dönem yıldızı sönmüş olsa da bir kulüp bir camia devralmıştık ve ne kadar geri gidebilirdi ki diye düşünerek ilk iş elimizdeki oyuncu profilini inceledik. Her birisine telefon ile ulaştık mesaj attık ve sezon açılışı için tüm alt yapı oyuncularımızı ilk antrenmanımıza davet ettik ve dehşet bir manzara ile karşılaştık. Gelen oyuncu sayımız 2 tanesi yeni olmak kaydı ile toplam da 8 idi. Düşünebiliyor musunuz belki de bugün Kağıthane de pek çok kulüp alt yapısında 100’ün üzerinde çocuk bulunurken bizim elimizde sadece ve sadece 8 oyuncu vardı ve bunların 2 tanesi yeni katılandı yani geçmişten bize devrolunan sadece 6 alt yapı topçusu. Çok vahim bir tabloydu.

şirintepe spor logoPeki ne yaptınız?
Neler yapmadık ki; kulübün logosundan formasına, malzemesinden hocasına aklınıza ne gelirse hepsini yeniledik. Kendimizi ve hayallerimizi anlatan sosyal medya ağları oluşturduk, internet sitemizi kurdurttuk. Facebook, twiter sayfalarını oluşturduk, yaşanılan her gelişmeyi buradan takipçilerimize ulaştırdık, telefon, whatsapp, sms ağları kurduk, yönettik ve insanların bakış açısını olumlu yönde etkilemeye çalıştık. Özellikle logomuz bu yönde çok olumlu tepkiler aldı. Özel bir tasarım firmasınca hazırlanan yeni logomuz beğenisine sunduğumuz herkesçe çok güzel karşılandı. Oyuncularımız böylece her geçen gün arttı. Velilerden aramıza katılanlar oldu ve her geçen gün büyüdük.

6 oyuncu ile devraldığınız alt yapılarınızda durumunuz nedir? Sayınız ne derece arttı?
Bakınız; biz Belediye Başkanımıza söz vermiştik. Kendisini ziyaretimiz esnasında bizden tek bir isteği vardı; “bu işi samimi yapın ve mahallenin tümünü, tüm çocukları toplayın kaynaştırın birleştirin.” Biz de bu talebe tamam dedik söz verdik, sözümüzü yerine getirmek için de çalıştık. İlk yılımızda o kara tabloya rağmen büyük risk aldık ve bir amatör kulübün azami olarak katılım sağlayabileceği 9 kategoride lige katılma kararı aldık. Bugün 160 civarında lisanslı oyuncumuz bulunmakla birlikte 9 kategoride tek bir maç dahi fire vermeden lige katılım sağladık. Mahallemizi ve ilçemizi olması gerektiği biçimde edep ve ahlaka yaraşır bir kimlik ile temsil ettik.

Peki, zor olmadı mı? Yapılanma da yaşanılan zorluklar nelerdi?
Tabi ki oldu, bazı hafta sonları 5 maça birden çıkmak zorunda kaldık, oyuncusu forması malzemesi gitmesi gelmesi her şeyi ayrı bir sıkıntıdır ve risktir bu girişimin ama pişman olmadık, söz vermiştik ve sözümüzü yerine getirdik.

Şirintepe Spor Teknik Kadro

Teknik Ekip?
Bana sorarsanız yaptığımız en güzel işlerden bir tanesi bugün ki Hocamız ve de Genel Koordinatörümüz Bülent Tarık KAPUCI’yı göreve getirmek oldu. Hocamız yıllarca profesyonel futbolculuk hayatı olan Beşiktaş gibi ülkemizin en büyük camialarından birisinden yetişmiş Avrupa’da ve dünyanın pek çok ülkesinde milli takım formasını terletmiş yine 1992 Yılı Avrupa Gençler Şampiyonasında yer alarak o yıl şampiyon olup kupa kaldırmış önemli bir isim. 15 yıla yakın sürede profesyonel camialarda edindiği tecrübeleri burada oyuncularına aktarıyor, kulübün oyuncu düzenini ve teknik işleyişini koordine ediyor ve bu manada oldukça da başarılı bir şahsiyet. Yine Bülent Hocamızın yanında geçen yıl aramızda Yasin ÖZTÜRK Hocamız vardı, kendisi benim de yakın arkadaşlarımdan olup geçen yıl talebimiz üzerine aramıza katıldı ve karşılıksız görev aldı, camiamıza hizmet etti. Bu sene ise ekibimizi daha da genişletiyoruz; yine Kağıthane futbol camiasının yakından tanıdığı emektar isimlerden Mustafa DÜNDAR Hocamızı aramıza kattık ve bundan sonra bizimle olacak. Ama yine dediğimiz gibi geçen yıl da oyuncularımızın bizi tercih etmesinde muhakkak ki bizim başarımız vardır ama bence taşıdığı etiket ve mazisinde ki üst düzey oyunculuk kariyeri ile bir marka olan Bülent Hocamızın da etkisi ziyadesi ile vardır.

Şirintepe Spor Kulübü Kağıthane

Peki Başkanım bu yıl ki hedef nedir?
Şöyle hedef değil de planlama dersek daha doğru olacaktır. Bakın biz bir plan dahilinde bu kulübü devraldık. İlk etapta 3 yıllık bir plan yaptık ve gelinen nokta da camia olarak üzerimizde ki ölü toprağını atmış bulunuyoruz. Henüz 1 yıllık kısmı geride bıraktık, tesis, oyuncu ve imaj kısımlarını hallettiğimizi ya da en azından oldukça büyük bir mesafe kat ettiğimizi düşünüyorum. Biz sıfır malzeme stoku ile devraldığımız kulüpte şu an bir malzeme odasına sahibimiz ve içerisinde ki malzeme bu kulübü en az 5 yıl idare edebilecek boyutta. Oyuncu sıkıntımız yok her geçen gün ekibimize yeni arkadaşlarımız kardeşlerimiz katılıyor. Teknik ekibimizi biraz evvel bahsettiğimiz gibi genişlettik ve bu arada bir de Seyrantepe 700. Yıl Parkı içerisinde bulunan halı saha da faaliyet gösteren “Şirintepe Spor Futbol Okulu” kurduk ve şu an aktif çalışmalarını sürdürüyor. Ve bence en önemli kısmı olan “ölü toprağını Şirintepe Spor’un üzerinden oldukça uzaklara kaldırıp attık” şöyle ki geçen sezon 2. Amatöre kümede mücadele eden A takımımızın maçlarında sahamızda oynanan maçlar son yıllarda ilçede yaşanan en kalabalık tribün görüntülerine sahne oldu. Tüm mahalle sakinlerimiz, oyuncu velilerimiz, camiamızın eski başkan, yönetici ve antrenörleri maçlarımızda tribünde yerini aldı. Birleşti, kaynaştı ve yine önemli bir husus ise sahaya baktıklarında kramponundan tozluğuna, şortundan formasına, ısınma malzemelerine kondisyonerine, genel kaptanına, hocasına varana dek karşısında tertipli düzenli bir takım gördü. Bu çok önemli bir husus; biz camiamızı canlandırdık, kendi dinamiklerimizi hayata geçirdik. Dolayısıyla biz olaya sezon sezon diye değil planlama olarak bakıyoruz. Bu yıl ki planımız geçen yıl ki yaptıklarımızın üzerine çıkmak; yine 9 kategoride liglerimizde ilçemizi temsil etmek, dürüst, ahlaklı kişilikli sporcular yetiştirmek ve bunları yaparken de bir Şirintepe Spor Markası oluşturmak. Ben şahsım olarak amatör futbolda puanlamalara, planlaması yapılmamış halde, sonrası düşünülmemiş hale gelen şampiyonluklara takılmanın çok doğru olmadığı kanaatindeyim. Bakınız henüz ilk yılında U19/2 grubunda Şampiyon olmuş ve bu yıl U19/1 de mücadele edecek bir Şirintepe Spor genç takımı var. Bu takım geçen yıl kuruldu ve Şampiyon oldu. Burada yaşanılan şampiyonluk muhakkak ki güzel ve de önemli ama dediğim gibi prensipler, planlama ve uzun soluklu projeler çok daha önemli.

Teşekkürler Sevgili Fazlı Başkan.

Teşekkürler Kağıthane’mizin özgür ve hür sesi Hasbahçe Gazetesi.

Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » »
5997 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.