logo

Kağıthane’de Deprem Değil Sesi Korkuttu

Kağıthane’de Deprem Değil Sesi Korkuttu

Bugün Saat: 03.15’te Kağıthane’nin 12,1 km derinliğinde, İstanbul Kağıthane merkezli 3.2 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem sarsıntı şeklinde değilde sanki büyük bir patlama şeklinde oldu. Vatandaşlar depremden değil sesten korktu. Deprem sonrası herhangi bir ölüm ve hasar tespit edilmedi. Yetkililer araştırmalara devam ediyor.

Kağıthane’de 3.2 Şiddetinde Deprem Meydana Geldi

Kağıthaneli vatandaşlar depremle ilgili sosyal medyada şunları paylaştı:

“Birkaç saniye sürdü, Kağıthane/Çeliktepe, fakat deprem gibi değil tuhaf bir şeydi, yanal sarsıntı değil birkaç kez yukarı doğru bir sarsıntı, bakalım ne çıkacak arkasından.”

“Ne dışarı çıkıp arabada sabahlamayı gerektirecek kadar büyük ne de umursamayıp uykuya dalacak kadar küçük.”

“Resmen dibimde oldu 3.2 den daha büyük hissedildiği kesin.”

“Şiddeti 3.2 olan bir deprem bu kadar hissediliyorsa ve gürültü çıkıyorsa, daha büyüğünü düşünemiyorum. Biz ayvayı yedik İstanbul.”

“Sallanmadık ama aklımızı aldı ses, deprem değildir bir şey patladı dedik. Bas hoparlör açılmış gibiydi. Evler değil içimiz titredi yine o uğursuz saatte oldu herkesin uyuduğu bir saatte.”

“Burada şaşırmamız gereken durum daha önce Kağıthane merkezli depremin yaşanmamış olması. İlçe nüfusu yoğun ve eski binaların fazla olduğu bir bölge. Umarım bu bölgede daha büyük bir tehditle karşılaşılmaz.”

“Nedense Amerikan gemisi İstanbul’a yanaştıktan bir kaç gün içinde bir deprem oldu. Buradan söylüyorum kontrol edilsin o gemi. Tektonik depremle fay hattını kırmaya çalışıyor olabilirler. Hislerim kuvvetlidir bakmakta yarar var. Yetkililer.”

“Bu saatlerde genelde çöp topluyorlar, konteynerin kamyona çarpma sesi zannedip umursamadım. deprem sesiymiş, ilginç.”

Depreme özel anlam yüklemeyin

Bilim Akademisi üyesi Prof. Dr. Naci Görür ise Deprem ile ilgili şu açıklamalarda bulundu: “Biliyorsunuz, Marmara Denizi dışında İstanbul’da karada daha önce de depremler oldu. Özellikle Tuzla, Pendik, Kartal hattında 4,0’e varan depremler oldu. Bu depremler Kuzey Anadolu Fay Zonuna bağlı küçük faylar üzerinde oluyor. Kağıthane depremi de öyle. Bu tür faylar haritalanmamış olsa bile KAF boyunca olabilir. KAF zonunu sadece Marmara içerisinde dar bir zon olarak düşünmeyin. Kağıthane depremine bu açıdan bakın ve özel anlam yüklemeyin” dedi.

Hasbahçe Gazetesi olarak Kağıthane’ye ve Türkiye’ye geçmiş olsun diyor Rabbim beterinden korusun diyoruz.

Hasbahçe Gazetesi Özel Haber

Etiketler: » » » » » » » »
1218 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.