logo

Kağıthane’de Filistinli Şehitler İçin Gıyabi Cenaze Namazı Kılındı

Kağıthane’de Filistinli Şehitler İçin Gıyabi Cenaze Namazı Kılındı

Kağıthane Sultan Selim Mahallesi Merkez Camiinde Cuma namazı sonrası İsrail’in işgali altındaki Doğu Kudüs ve Gazze’deki saldırılarında şehit olanlar için gıyabi cenaze namazı kılındı.

Kağıthane’deki tüm sivil toplum kuruluşu üyeleri, siyasi parti ilçe başkanları ve vatandaşlar, cuma namazının ardından Sultan Selim Mahallesi Merkez Camiinde şehitler için saf tuttu. Kılınan gıyabi cenaze namazının ardından, Filistinli şehitler için dua edildi.

Araştırma ve Kültür Vakfı Kağıthane Şubesi Başkanı Yusuf TOPUZ, “İsrail’in Filistin topraklarını işgal etmeye hakkı yoktur. O toprakların gerçek sahibi Filistinli Müslümanlardır. Terör devleti İsrail’in ölüm kustuğu Gazze, dünyanın tek ve en büyük açık hava hapishanesine dönüşmüştür. İsrail, tüm dünyanın gözü önünde aleni bir şekilde savaş suçu işlemektedir. Gazze’de yaşananlar, insani krizin boyutlarını artırmıştır. Bu krizin acilen uluslararası kurumların devreye girerek önlenmesi ve İsrail’in işgal ettiği topraklardan geri çekilmesi gerekmektedir” dedi.

İŞGALCİ İSRAİL TERÖRÜNÜ (KATLİAMLARINI) LANETLİYORUZ!

LİDER Kağıthane İmam Hatip Okulları Mezunları ve Mensupları Derneği Başkanı Hüseyin Akgül ise “Müslümanların ilk kıblesi ve tüm insanlığın ortak değeri olan Mescid-i Aksa ve Gazze ,Terör Devleti  İsrail’in  saldırıları ile tahrip edilmiş ve yüreğimizi parçalayan görüntüler ortaya çıkmıştır. Kutsalımıza ve Müslüman kardeşlerimize sürekli ve sistematik bir şekilde yapılan saldırılar derhal durdurulmalıdır. Tüm dünyayı bu saldırılar karşısında tavır almaya ve Terör Devleti İsrail’e anlayacağı dilden yaptırım uygulamaya davet ediyoruz. Unutmayalım, tüm insanlık ailesi olarak Mescid-i Aksa bize emanettir.

1917 yılından beri aşama aşama Filistin topraklarını işgal eden Terör Devleti İsrail, buradaki işgali planlı bir şekilde sürdürdüğü gibi her fırsatta Filistinli kardeşlerimize ve kutsalımız olan  Mescid-i Aksa’ya saldırmaktadır. Katil İsrail’in insanlığın ortak değerlerine, temel insan haklarına, uluslararası hukuka ve insana dair her türlü değere aykırı bu eylemleri derhal durdurulmalıdır. Bugün bunu sağlamak tüm insanlık için bir görevdir. Ülkeler bu konudaki tavrını net olarak ortaya koymalı, toplumlar ise geniş insanlık ailesi adına konuşmalıdır. Bir asırdır devam eden bu işgale eğer bugün dur denilmezse yarın çok geç olacaktır.

Türkiye olarak, Kudüs’te yaşananlara karşı sesimizi yükselterek ülkemizin dört bir yanında tepkimizi ortaya koymalıyız. Devletimiz de İşgalci Katil İsrail’in saldırılarını durdurmak ve orada kardeşlerimize reva görülen zulümlere bir an  önce son verecek adımları atmalı ve uluslararası askeri güç bulundurmak dahil her türlü seçeneği düşünmelidir. Artık sözlü kınama dönemi bitmiştir. Yaşananlar karşısında somut ve kalıcı önlemler hayata geçirilmelidir.

Dünyanın barış ve huzuru için kurulmuş gücü ve yetkiyi elinde bulunduran kurumlara da sorumluluk düşmektedir. Başta İslam İşbirliği Teşkilatı ve Arap Birliği olmak üzere uluslararası örgütler de insanlık adına üzerine düşen çaba ve hassasiyeti göstermeli, bu gidişe dur demelidir. Birleşmiş Milletler Genel Kurulu İsrail’in saldırgan tutumundan vazgeçmesi için sözde kınama metinleri değil acil ve kesin olarak işgali durdurma çağrısı yapmalıdır.

Bu kuruluşların varlık sebeplerini hatırlayarak bir an önce harekete geçmeleri ve İsrail’e caydırıcı yaptırımlar uygulamaktan geri durmamalıdır. Hem Müslüman ülkeler hem de dünyanın tüm ülkeleri diplomasi ile bu sorunu çözmek için çaba sarf etmelidir.

Kudüs Ortadoğu’nun, Ortadoğu ise tüm dünyanın merkezi ve kalbidir. Eğer bölgede barış ve güvenlik sağlanamazsa dünyamız daha çok savaşlar, işgaller, kan ve gözyaşı ile karşı karşıya kalacaktır.

Bugün her bir müslüman kardeşimize düşen bütün kalbimizle, dilimizle ve elimizle bu saldırılara karşı durmaktır. Bütün dünya şunu bilmelidir ki; Filistin halkı asla yalnız değildir ve olmayacaktır. İsrail İslam topraklarını gasp eden, Filistin’i sömürgeleştiren, Aziz Kudüs’ü ve Mescid-i Aksa’yı esir tutan, masum kardeşlerimizi katleden işgalci, zalim bir güçtür. Bu zalim güç karşısında Filistin’in, Mescid-i Aksanın yanında olan, bu özgürlük mücadelesini ümmetin onur meselesi olarak gören, bu dava uğrunda maddi ve manevi fedakarlıkta bulunan bütün kardeşlerimize binlerce selam gönderiyoruz.

Allah Filistin’de Suriye’de Irak’ta ve Doğu Türkistan’da özgürlük mücadelesi veren tüm kardeşlerimizin yar ve yardımcısı olsun. Mescid-i Aksa Bize Emanet, Mescid-i Aksa İnsanlığa Emanet” dedi.

Program cenaze namazı ve sonrasında atılan sloganların ve tekbirlerin ardından sona erdi.

Hasbahçe Gazetesi Özel Haber

Etiketler: » » » » » » »
351 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.