logo

Kağıthane’de Halk Meclisleri Devam Ediyor

Kağıthane’de Halk Meclisleri Devam Ediyor

Kağıthane’de Söz Halkın

Kağıthane’de Halk Meclisleri Devam Ediyor

Halka en yakın Belediye Başkanı seçilen Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç’ın, vatandaşların talep, öneri ve sorunlarını bire bir dinlediği Halk Meclisi toplantıları tüm hızıyla sürüyor.

Her yıl geleneksel olarak düzenlenen ve yerel yönetimlerdeki demokrasi anlayışının en güzel örneklerinden biri olan Halk Meclislerinin bu yılki ilk toplantısı Ortabayır Mahallesinde başladı ve diğer 18 mahalle ile devam ediyor.

Halk Meclisi toplantılarına ilk olarak sabah esnaf ziyaretleriyle başlanıyor. Programda mahalle esnafı tek tek dolaşılarak karanfil dağıtılıyor. Günün sonunda ise düzenlenen Halk Meclisi ile birlikte mahallenin sorunları, ihtiyaçları ve talepleri vatandaşlarla birlikte masaya yatırılıyor.

Kağıthane’de Söz Halkın

Kağıthanelilerin yoğun ilgi gösterdiği toplantılarda bir çok görüş belirtilirken, vatandaşların talepleri en kısa sürede incelenerek hayata geçiriliyor.

Halk Meclisi Kağıthane

Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç’ın her yıl geleneksel olarak düzenlediği ve yerel yönetimlerdeki demokrasi anlayışının en güzel örneklerinden biri olan Halk Meclislerinin bu yılki ilk toplantısı Ortabayır Mahallesinde gerçekleştirildi. Günün ilk saatlerinde başlayan programda ilk olarak Ortabayır Mahalle esnafını bizzat dolaşarak ziyaret eden Başkan Fazlı Kılıç, vatandaşların talep, istek ve önerilerini dinledi.

Kağıthane’de Halk Meclisi
Halk Meclisleri ile ilgili bir açıklama yapan Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, “Halk Meclislerimizi her yıl düzenli olarak gerçekleştiriyoruz. Bazı mahallelerle ilgili gözden kaçırmış olabileceğimiz hususları vatandaşlardan dinliyoruz. Halka hizmet bizim için kutsal bir görev, bu yüzden vatandaştan gelecek öneri her ne olursa olsun bunu kendi içimizde mutlaka değerlendirip imkânlarımız dâhilinde hayata geçirmeye çalışıyoruz” dedi.

Şimdiye kadar 10 mahallede tamamlanan Halk Meclisi toplantıları, 20 Nisan 2016 tarihine kadar devam edecek. Sanayi Mahallesinde yapılacak olan son toplantıyla birlikte sona erecek olan Halk Meclisleri, Kağıthane Belediyesi’nin şeffaf yönetim anlayışını pekiştirmiş olurken, bir çok yeni projenin ortaya çıkmasına da önemli bir katkı sağlamış olacak.

Kağıthane’de Halk Meclisleri Halk Kağıthane'de Söz Sahibi

Vatandaşlar kentsel dönüşümle ilgili bilgi aldı
Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, kentsel dönüşümle ilgili çok fazla soru gelmesinden dolayı, vatandaşlara ayrıntılı bilgi aktardı. Kimsenin mağdur olmasını istemediklerini belirten Başkan Kılıç; ‘Biz kentsel dönüşüm konusunda, sizlere her türlü desteği vermeye hazırız. Ancak sizlerde bir müteahhit ile görüşürken ince eleyip sık dokumalısınız. Bir ayakkabı alırken dahi en az üç dört tane mağaza geziyoruz, sonuçta bu noktada da özen göstermelisiniz. Biz kentsel dönüşüm faaliyetlerini destekliyoruz. Kafanızda oluşan soru işaretlerini de hiç çekinmeden bizlere danışabilirsiniz” dedi.

Etiketler: » » » » » » »
1224 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.