logo

Kağıthane’de Kanserle Mücadele Paneli Yapıldı

Kağıthane’de Kanserle Mücadele Paneli Yapıldı

Kağıthane’de Kanserle Mücadele Paneli Yapıldı

Çağımızın en önemli sorunlarından biri olan kanser ve erken teşhise yönelik çalışmalara destek Kastamonu Araç Birlik Platformu ve Kastamonu Araç Terke Köyü Sosyal Yardımlaşma ve Kültür Derneğinden geldi.

Kastamonu Araç Birlik Platformu ve Kastamonu Araç Terke Köyü Sosyal Yardımlaşma ve Kültür Derneği, 1-7 Nisan Kanser Haftası nedeniyle 8 Nisan Pazar Günü Saat:19.00’da Gültepe Kültür Merkezi’nde “Kanserle Mücadelede Korkma! Farkında Ol! Geç Kalma” konulu bir panel düzenledi.

Panele; Kağıhane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, Kağıthane AKP Kadın Kolları Başkanı Meryem Karaköse, KASDER Genel Başkanı Orhan Gümüş, KASKON Başkanı Yardımcısı ve Araç Federasyonu Başkanı Mehmet Alver, KASDER Başkan Yardımcısı Uğut Aykin, Zeki Çevik, Üsküdar Kastamonulular Derneği Başkanı Hasan Kuruoğlu, ÇATAV Başkan Yardımcısı Kamil Katmer, Ağlı Dernek Başkanı Hüseyin Aydilek, Sancaktepe Kastamonulular Dernek Başkanı İmren Şerbetci, Kastamonu Araç Dernek Başkanı Mustafa Dedik ve yardımcısı Zühtü Kütükoğlu, Raşit Arslan, Çağlayan Mahalle Muhtarı Ali Çelik, Cide Günebakan Dernek Başkanı Salim Hürcan, Az Kalaycı Köyü Dernek Başkanı Ahmet Gök, Azdavay Maden Çömlektepe Köyü Dernek Başkanı, KASDER Şişli Başkanı Muammer Faki, KASDER Şişli Kadın Kolları Başkanı Zülfiye Yıldız, yerel basın ve Kağıthaneliler katıldı.

Düzenlenen panelde; Kağıthane Toplumsal Halk Sağlığı Kanser Bölümü’nde görevli Doktor Alican Bayraktar, Temiz Toplum Derneği Başkanı Bilal Ay, Gazeteci-Yazar Cengiz Aygün ve kanserle mücadeleyi kazanan Nurcan Karabulut katılımcılara kanser hakkında bilgilendirme, erken teşhis, tedavi süreçleri ve kanserden korunma yollarını anlattı. Ayrıca Devrialem Okulları’ndan dört öğrenci de kanserle ilgili araştırmaları üzerine sunum yaptı.

Araç Birlik Platformu Başkanı Rafettin Ayvacı, çağın tehlikesi olarak nitelediği kanserle mücadele konusunda tüm hemşerilerine farkında ol geç kalma erken teşhis hayat kurtarır diyerek kanser hastalığının önemini belirtti ve katılımcılara teşekkür etti. 

Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » »
4086 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.