logo

Kağıthane’de “Kudüs’e Sahip Çık” Konulu Fotoğraf Sergisi Açıldı

Kağıthane’de “Kudüs’e Sahip Çık” Konulu Fotoğraf Sergisi Açıldı

Araştırma ve Kültür Vakfı Kağıthane Şubesi, 28 Mayıs Cuma günü Sultan Selim Mahallesi Merkez Camii önünde Cuma namazı sonrası İsrail’in Filistinlilere uyguladığı zulümleri anlatan fotoğraf sergisi düzenledi.

İsrail’in Doğu Kudüs’teki Filistinlilere yönelik saldırıları, uyguladığı zulümler ve Filistinlilerin Doğu Kudüs’ün Şeyh Cerrah Mahallesi’nde evlerinden zorla çıkarılma tehdidiyle karşı karşıya kalması Kağıthaneli Müslümanlarca resim sergisi ile gözler önüne serildi.

Kahrolsun İsrail

Kağıthane Sultan Selim Mahallesi Merkez Camii önünde açılan sergide, Mescidi Aksa’ya yönelik saldırılar ve Filistinlilere yönelik katliamlar fotoğraflarla anlatıldı. Sergiye vatandaşlar ilgi göstererek tepkilerini dile getirerek “Kahrolsun İsrail” dediler.

Müslümanlar olarak bu vahşete sesiz kalmayacağız

Araştırma ve Kültür Vakfı Kağıthane Şubesi Başkanı Yusuf TOPUZ, “İslam’ın ilk kıblesinin bulunduğu Kudüs’te İsrail’in Filistinlilere yaşattığı vahşete ve drama dikkat çekmek, Kudüs’teki katliamları duyurmak ve bu konuda farkındalık oluşturmak için “Kudüs’e Sahip Çık” konulu fotoğraf sergisi açtık. Yıllardır İsrail bu zulmü yapmaktadır. Kağıthaneli Müslümanlar olarak İsrail zulmüne sesiz kalamazdık. Kağıthaneli vatandaşlar Filistin’de yaşanan zulmü fotoğraflarda daha net gördüler.

Kudüs’te üç büyük dine mensup insanlar, Osmanlı idaresinde bulunduğu 400 yıl boyunca barış ve huzur içinde yaşamıştır. Kudüs’ün Osmanlı’nın elinden çıkmasıyla birlikte, özellikle son 100 yıllık zaman diliminde bölgede gözyaşı ve acı hiç dinmedi. Son yıllarda ise Filistin halkı, İsrail’in saldırılarına daha fazla maruz kalmaya başladı. buradan İslam Dünyasına sesleniyoruz “Zulme Sessiz Kalma Kudüs’e Sahip Çık” dedi.

O çocukların kanında boğul İsrail

Bir Kağıthaneli Vatandaş ise İsrail’in zulmüne tepkisini fotoğraftaki İsrail askerine yumruk atarak gösterdi ve şunları söyledi: “Her zamanki gibi yine Müslümanlar ölüyor ve tüm dünya seyrediyor. O çocukların kanında boğul İsrail, bayramlık giyecek çocuklara kefen giydirdin kahrolasın İsrail, annelerin gözyaşlarında boğul İsrail. Mescid-i Aksa’nın ezanları senin selan olsun inşallah İsrail” dedi.

İsrail işgal ettiği topraklardan çekilmelidir

Nefes İnsani Yardım Derneği Başkanı Fehmi YAKUT ise “Haksızlık ve zulüm karşısında susmak İslam’la bağdaşmaz. Buradan soruyorum, nerede demokrasi, nerede insan hakları? Ey Amerika Birleşik Devletleri, Ey Avrupa Birliği, Ey Birleşmiş Milletler neden sesinizi çıkarmıyorsunuz? Özgürlüğü, demokrasiyi, insan haklarını savunuyorsunuz ama ne yazık ki yanı başımızda olan dünyanın gözü önünde olan bu zulme karşı baş kaldırmıyorsunuz. Biz herkesin barış ve adalet içerisinde yaşamasını arzu ediyoruz. Filistin’de zulme uğrayan kardeşlerimizin yanındayız. İsrail işgal ettiği topraklardan biran evvel çekilmelidir” dedi.

Hasbahçe Gazetesi Özel Haber

467 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.