logo

KAĞITHANE’DE METRO ÇALIŞMALARI TAMAMLANMAK ÜZERE

KAĞITHANE’DE METRO ÇALIŞMALARI TAMAMLANMAK ÜZERE

KAĞITHANE’DE METRO ÇALIŞMALARI TAMAMLANMAK ÜZERE

İstanbul’un konum olarak tam ortasında yer alan Kağıthane yeni metro hatlarıyla ulaşımda merkezi ilçe olurken son 14 yıldaki ulaşım yatırımlarıyla şehre uzak algısını adeta tersine çevirdi.

Kağıthane’ye 2 yeni metro hattı inşa ediliyor

(Gayrettepe-Kağıthane Merkez-İstanbul Havalimanı) ve (Mahmutbey-Nurtepe-Kağıthane Merkez-Çağlayan–Mecidiyeköy-Kabataş) metro hatları inşaat çalışmaları hızla devam ediyor. Söz konusu metro hatları İstanbul Avrupa yakasında yerleşim olarak yoğun nüfusa sahip 8 ilçeyi; Beyoğlu – Beşiktaş – Şişli – Kağıthane – Eyüpsultan – Gaziosmanpaşa – Esenler – Bağcılar’ı birbirine bağlayacak.

Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, Belediye Başkan Yardımcıları ve AK Parti Kağıthane Belediye Başkan Adayı Mevlüt Öztekin metro hatları inşaatındaki son çalışmaları yerinde inceledi.

Konu hakkında görüş aldığımız Başkan Fazlı Kılıç; “Hatların faaliyete geçmesiyle birlikte metroyla Kağıthane-Mecidiyeköy 4,5 dakika, Kağıthane-Üsküdar 26 dakika, Kağıthane- Ümraniye 39,5 dakika, Kağıthane-Beşiktaş 10 dakikaya iniyor. Ayrıca diğer hatla Kağıthane’den 22 dakikada İstanbul Yeni Havalimanı check-in bilet alanına ulaşılabilecek. Öncelikle Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a ve bakanlarımıza, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımıza yatırım ve destekleri için tüm Kağıthane halkı adına teşekkür ediyorum” dedi.

AK Parti Kağıthane Belediye Başkan Adayı Mevlüt Öztekin ise “İstanbul’da en önemli metro hatlarından biri olan Mahmutbey- Nurtepe-Kağıthane-Çağlayan–Mecidiyeköy-Kabataş metro hattı; tam otomatik sürücüsüz olarak, yaklaşık 24,5 km uzunluğunda çift hatlı güzergahta, ana hat tünelleri ve viyadükleri, 19 adet istasyonu, yaklaşık 2,00 km’lik depo sahası bağlantı hattı, depo sahası/bakım alanı ve binalarını kapsayacak” dedi.

Başkan Kılıç ve Mevlüt Öztekin sahayı gezerken rayların üzerine yerleştirilen özel araçla hat üzerinde yolculuk yaptı.

Hasbahçe Gazetesi Özel Haber

Etiketler: » » » » » » » »
3694 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.