logo

Kağıthane’de Milli Sporcular Yetişiyor

Kağıthane’de Milli Sporcular Yetişiyor

Kağıthane’de Milli Sporcular Yetişiyor

 

Bahri Tanrıkulu Spor Kulübü Genel Koordinatörü Çağrı Kızıl ile Spor Kulübünü ve başarılarını konuştuk…

Öncelikle sizi kısaca tanıyabilir miyiz?

Çağrı Kızıl, İzmir Tire doğumluyum. Akdeniz Üniversitesi Beden Eğitimi Spor Yüksekokulu Mezunuyum. 6 yıllık evliyim. Tekvandoya sekiz yaşında başladım. 20 yıl boyunca tekvando yaptım. Türkiye ve Uluslararası birçok başarıya imza atarak şampiyonluklar aldım. 28 yaşında İBB’nin sporcusu iken bir sakatlık geçirdim ve antrenörlüğe döndüm. Yaklaşık 4 yıldır sporcu yetiştiriyorum. Bunun ilk 2 yılını Kağıthane Belediyesinde sonraki 2 yılını kendi kulübümüzdedir. Bahri Tanrıkulu Spor Kulübü isminin olmasının amacı da Bahri Tanrıkulu, ülkemizin ve dünyanın en başarılı Tekvandocusudur. Başarıları saymakla bitmez. Defalarca Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu olmuştur. Benim de takım arkadaşımdı, abimdi, partnerimdi. Olimpiyat süreçlerini birlikte yaşadık. Böyle güzel bir ismi kullanmak için teklif ettim, kendisi de izin verdi. Bahri Tanrıkulu Spor Kulübü olarak faaliyetlerimize başladık.

Bahri Tanrıkulu Spor Kulübü Antrenörleri kimlerdir?

Dört antrenörle birlikteyiz. Hepimiz eski Milli Takım arkadaşıyız. Sporcularımız Bahri Tanrıkulu’nu örnek alsa da içimizde öncelikle eşim Sibel Kızıl Avrupa Şampiyonu ve Kağıthane Çok Programlı Anadolu Lisesi’nde Beden Eğitimi Öğretmeni. Milli Sporcu Ali Kemal Ustabaş Dünya İkincisi ve Nişantaşı Nuri Akın Anadolu Lisesi’nde Beden Eğitimi Öğretmeni, Soner Bilal Kahveci Avrupa Şampiyonu ve Dr.Sadık Ahmet Anadolu Lisesinde Beden Eğitimi Öğretmeni. Yeni Avrupa ve Dünya şampiyonları yetiştirmek için yola çıktık. Bizler Kağıthane’de Milli Sporcu olacak çocuklar yetiştiriyoruz…

Kaç sporcunuz var? Kaç yaşında çocuklar alıyorsunuz?

100’den fazla sporcumuz var. Öğrencilerimiz ortaokul öğrencileri. Lise öğrencisi almıyoruz. Tekvando küçük yaşta başlanması gereken bir spor. Kayıtları 4 yaştan itibaren alıyoruz. 4-5 yaşında 20-30 tane sporcumuz var. Küçük yaşta spora başlandığında şampiyon çıkarabiliyorsunuz. Can, Doğukan ve Tuana bize 5-6 yaşlarında başladılar. 4-5 yıl spor yaptıktan sonra şimdi 10 yaşlarındalar ve şampiyonluklara başladılar. Milli Takım 12 yaş ve üstünde başlıyor. Çocuklarımızın miniklerde Avrupa derecesi olduğu için çok şanslılar. Yaşları dolduğunda bu çocuklarımız Milli Takıma hizmet edeceklerdir.

Kulüp ne zaman kuruldu? Başarılarınız nelerdir?

1 Temmuz 2016’da Kulübümüz kuruldu. İlk turnuvalara da 1 Temmuz’dan sonra girmeye başladık. Bu süreçte 15 Temmuz Şehitler Turnuvasında Marmara Şampiyonu olduk. Akabinde İstanbul Şampiyonasında, Tekvandonun köklü kulüpleri olan İBB’ni, G.O.P.Belediyesi’ni ve birçok büyük kulüpleri geride bırakarak Üsküdar Belediyesi ve Tuzla Belediyesinin ardından özel bir kulüp olarak İstanbul 3.sü olduk. Tekvando’da Belediye Kulüpleri çok önde özel kulüpler ise daha geride diyebiliriz. Ama biz onların içine girebilen tek kulüp olduk. 2017’nin Ocak ayında yapılan Avrupa Tekvando Şampiyonası’nda miniklerde Lütfi Banat Ortaokulu öğrencisi Tuana Akkoyunlu, Kağıthane’den ilk Avrupa Şampiyonu oldu. Özel Kulüp olarak ilk büyük başarımızdır. Hemen arkasından Cengizhan Ortaokulu öğrencisi Doğukan Çelik Avrupa 3.sü oldu. Can Tuncer 2 yıldır İstanbul Şampiyonu oluyor. Hacer Akçay’ın İstanbul 1.liği ve 2.liği var. 22 Mayıs’ta düzenlenen ve 33 Spor Kulübünden 530 sporcunun katıldığı “Çocuk ve Gençlik Gelişim Oyunları Ataşehir Kaymakamlık Kupası Taekwondo Şampiyonası” nda 33 Kg Minik Erkeklerde M.Bera Ateş İstanbul Şampiyonu, 33 Kg Minik Bayanlarda Fatmanur Öner İstanbul 2.si, 37 Kg Yıldız Erkeklerde Armağan İkram İstanbul Şampiyonu, 45 Kg Yıldız Erkeklerde Yasin Şahin İstanbul 3.sü, 49 Kg Yıldız Erkeklerde Anıl Can Altun İstanbul 1.si, 53 Kg Yıldız Erkeklerde İsmail Burak Köksal İstanbul 1.si olmuştur. Takım halinde ise Yıldızlar Bay–Bayan Kupasında Bahri Tanrıkulu Spor Kulübü 22 Puanla 1.olmuştur. Genel Klasman Kupasında Bahri Tanrıkulu Spor Kulübü 33 Puanla 1.olmuştur.

Yakın zamanda yeni turnuvalar var mı? Kamp için gelen Takımlar oluyor mu?

Önümüzdeki günlerde Moldova’da Uluslararası bir turnuvaya katılacağız. İki sporcumuz yarışacak. Şuan Türkiye’de en iyi alt yapısı olan Tekvando Okullarının biriyiz hatta başındayız. Dünyaca ünlü birçok olimpik sporcu ve takım, bizimle kamp yapmak için ülkemize geliyor. Haziran ayında Rusya Milli Takımı, Azerbaycan Milli Takımı’ndan birçok sporcu ile birlikte bir otelde kamp yapacağız. Daha sonra da Kore’ye davetliyiz.

Kulüp olarak kimlerden destek alıyorsunuz?

Kağıthane Belediyesinin Spor Kulüplerine yapmış olduğu destek ve ödül yönetmeliğinden faydalanıyoruz. Onun dışında devletimizin belirlediği ödüllerden yararlanıyoruz.

Peki, Hedefiniz nedir?

Kulübümüz yeni kuruldu ve biz hep küçük çocuklardan başladık. Hedefimiz olimpiyat. Profesyonel destek alıyoruz. Bahri Tanrıkulu’nun da hedefi budur. Bizlere her zaman destek oluyor, birlikteyiz. 2028 Olimpiyatlarına buradan bir sporcu çıksın istiyoruz ve onun için çok çalışıyoruz.

Ülkemizin spor ödül yönetmeliği son 2011’de düşmesine rağmen diğer ülkelere kıyasla çok güzel ve yüksek ücretler ödeniyor. Fakat sporcunun devamlılığı ve desteği bizim ülkemiz de az. Kağıthane Belediyesi bu konu daha iyi. O yönden çok şanslıyız. Servis sağlıyor. Turnuvalar da başarılı öğrencilere destek veriyorlar, ödül veriyorlar.

Kulübünüze kayıt olmak için şartlarınız var mı?

Tabi belli bölümlerde yetenek testi yapıyoruz. Bu bölümlerde tam profesyonel Fundamentals adlı bir yetenek testi grubu var. Real Madrid, Barcelona, Beşiktaş, Galatasaray gibi takımların alt yapılarına yapılan bir test. Tüm dünya da datalar kıyaslanıyor ve çocuklarla ilgili bize bir rapor sunuyor. Biz de ailelerle bunu konuşuyoruz. Bu testin ücreti 250 TL. Bu bizim kulübümüzün bünyesinde yapılıyor. 3 ayda bir, 6 ayda bir. İlk gruplarımızı ordan aldık. Şuanda Haziran ayında 2.testi yapacağız ve yaz grubumuz öyle başlayacak. Testin sonuçlarına göre alıyoruz. Son 3-4 aydır da en fazla 3 sporcu kayıt aldık. Herkes kayıt olamıyor ama şu var 4-5 yaş yaşındaki herkesi kayıt ediyoruz. Çünkü çok küçük ve motorik özellikleri belli değil. Burda da ailelerin fiziksel durumu ve spora olan ilgisi bizim için kriter oluyor.

Çalışma Saatleriniz nasıl?

Hafta içi her gün 17:30-21:00 arası, Hafta sonu da sabah 10:00-17.00 arasıdır. Hafta içi ile Hafta sonu gruplarımız ayrıdır. Çocuklar Hafta 2 gün spora başlıyor. Yeteneği çerçevesinde ve ailesinin desteği ile birlikte 3 güne 4 güne hatta 5 güne çıkıyor. Turnuvalarda bizi temsil eden grupla hafta içi 5 gün çalışıyoruz. İstanbul’da en fazla antrenman yapan kulübüz. Ama biz o aileleri buluyoruz. Çocuk yetenekli, aile de spora ilgi var hedef var. O zaman oturup bir anlaşma yapıyoruz. Biz bu çocuğu alacağız, artık bu çocuk burslu biz bu çocukla ilerleyeceğiz. Hedefimiz Avrupa Şampiyonluğu, Dünya Şampiyonluğu diyoruz. Onlar da kabul ediyorlar ve hafta içi 5 gün çalışıyoruz.

Sporcularımıza Sporsor olan Okullar var mı?

Geçen yıl imzaladığımız bir sözleşmede Özel Armada Okulları bu sene Türkiye’de ve Avrupa’da madalya alan 7 sporcumuza yüzde yüz bursla okula aldı. Çocuklarımızın tüm masraflarını karşılıyorlar ve aynı sınıfta okuyorlar. Sabah aynı serviste okula gidiyorlar. Okul çıkışı etütlere kalıyorlar. Ordan kulübe gelip antrenman yapıp evlerine gidiyorlar. Ödevleri de kalmıyor onlara sadece eve gidip uyumak kalıyor.

Son olarak neler söylemek istersiniz?

Aileler, mutlaka çocuklarını küçük yaşlarda spora yönlendirsinler. 13-14 yaşları artık geç bir yaş. Tüm dünyada da bu böyle. 3 yaşından itibaren yüzme ve jimnastik ile başlanabilir. Sonrasında takım sporları seçebilirler. Tekvando olmak zorunda değil ama tekvando da ülkemizin en başarılı sporu. Son 3 olimpiyatta 6 madalya aldık. Futboldan sonra en güzel ve lisanslı branş Tekvando. Küçük yaştaki çocuklarınızı buyurun getirin. Kağıthane Belediyesi de bu konu da çok destek sağlıyor. Hem belediyemizin yaz ve kış spor okulları var hem de birçok spor kulüplerimizin var. Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç beye Spora ve sporculara destek oldukları ve gençlerimize sahip çıktıkları için teşekkür ediyorum.

Kağıthane Kaymakamı Hasan Göç beye, Kağıthane İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhammet Çayır beye, Kağıthane Belediye Başkan Yardımcısı Şaban Demirel’e, Kağıthane Çok Programlı Anadolu Lisesi Müdürü Sedat Cömert’e, Okul Aile Birliği Başkanı Emrel Oruç’a bizlere güvendikleri için bizlere destek verdikleri için teşekkür ederim. Başarılarımızın devamı gelecek. Kağıthane İsmini her yerde duyuracağız inşallah.

Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » »
4938 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.