logo

KAĞITHANE’DE 30 BİN KİŞİYE BALIK EKMEK İKRAM EDİLDİ

KAĞITHANE’DE 30 BİN KİŞİYE BALIK EKMEK İKRAM EDİLDİ

Kağıthane Belediyesi, 8 Ocak Pazar günü Saat:14.00’te Hasbahçe Mesire Alanında düzenlediği “Balık Ekmek Festivali”nde 30 bin kişiye balık ekmek ikramında bulundu.

Kağıthane Belediyesi tarafından geleneksel hale gelen Hasbahçe Lezzet Festivallerinin bu yıl ilki balıkla başladı. Usta şefler tarafından 30 bin kişiye 5 ton balık ekmek ayrıca helva ve gazoz ikram edildi. Lezzeti tatmak isteyen vatandaşlar yüzlerce metre kuyruk oluşturdu.

Konu hakkında görüş aldığımız Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin, “Bugün çok güzel bir hava eşliğinde çok güzel bir birliktelik yaşıyoruz. Balık ekmek aslında vesile oldu. Burada on binlerce hemşerimizle bir aradayız. Her yaştan vatandaşımız Hasbahçe‘ye gelerek hem güzel havaya, hem de balığa doydu. Katılımlarından dolayı tüm halkımıza teşekkür ederiz” dedi.

Kağıthane yeni yıla festivalle başladı

Kağıthane Belediyesi’nin, Hasbahçede düzenlediği Balık Ekmek Festivali bu yıl da çok renkli görüntülere sahne oldu. Tarihi Hasbahçe, Kağıthanelilerin olduğu kadar İstanbulluların da hoşça vakit geçirdikleri yeni bir cazibe merkezi haline geldi.

Özellikle bahar aylarında eşsiz güzelliğiyle görenleri kendine âşık eden Hasbahçe Mesire Alanında gerçekleştirilen festival, kurulan dev mangalların yakılmasıyla başladı. Balık kokusu etrafı sarmaya başlayınca, mangalların önünde uzun kuyruklar oluştu. Kağıthane Belediyesi’nin ikram ettiği balık-ekmekleri alan vatandaşlar, mesire alanında oturarak afiyetle yedi.

Kağıthane Kaymakamı Tahir Şahin, Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin ve AK Parti Kağıthane İlçe Başkanı Serkan Cantürk de mangalların başına geçerek balık pişirdi ve vatandaşlara ikram etti. Kaymakam ve başkanların elinden balık-ekmek almanın mutluluğunu yaşayan vatandaşlar bir yandan da kaymakam ve belediye başkanı ile fotoğraf çektirdi.

Festivale yöresel müzikler ve halk oyunları da renk kattı. Karadeniz müziğinin sevilen ismi Ali Baran festivalde sahne aldı. Kağıthaneliler, sanatçının seslendirdiği türkülere horonla eşlik etti. Havanın da güzel olmasını fırsat bilen vatandaşlar ailecek Hasbahçe‘ye gelerek gönüllerince bir gün geçirdi.

Hasbahçe Gazetesi Özel Haber

Etiketler: » »
368 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.