logo

Kağıthane’de Sadabad Okul Öncesi Şenlikleri Düzenlendi

Kağıthane’de Sadabad Okul Öncesi Şenlikleri Düzenlendi

Kağıthane Kaymakamlığı himayesinde Kağıthane İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, okul öncesi eğitimin yaygınlaştırılması için 01-02-03 Haziran günlerinde Hasbahçe Mesire Alanında ‘’Sadabad Okul Öncesi Şenlikleri” düzenledi.

Kağıthane okullarındaki anasınıflarında eğitim almış öğrenciler, yarattığı farkındalık bilinci ile okul öncesine kayıt olma yaşı gelen akranlarına örnek oldular. Öğrenciler, Sadabad Okul Öncesi Şenliklerinde eğitimle edinilen becerilerini ve geliştirilen yeteneklerini muhteşem gösterilerle sahneledi.

Kağıthane Okul Öncesi Eğitim Şenliğine; Kağıthane Kaymakamı Tahir Şahin, Kağıthane Belediye Başkan Yardımcısı Nedret Apaydın, İstanbul İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı İrfan Zeki Er, Kağıthane İlçe Milli Eğitim Müdürü Ufuk Dilekçi ve şube müdürleri, öğretmenler, veliler ve anasınıfı öğrenciler katıldı.

Kağıthane İlçe Milli Eğitim Müdürü Dr.Ufuk DİLEKÇİ, “Hepimizin malumu olduğu üzere bakanlığımız erken çocuklukta ve okul öncesinde okullaşmayı arttırmak, bu yaştaki çocuklarımızın imkan varsa tamamına okul öncesi eğitim vermek gibi bir hedefi bulunuyor. Biz Kağıthane ilçesi olarak eğitime destek veren paydaşlarımızla beraber başta Kağıthane Belediyesi olmak üzere Bakanlığımızın koyduğu hedefe ulaşmak için canla başla çalıştık ve çalışmaya devam ediyoruz. Bu kapsamda güzel ilçemiz Kağıthane’de son yıllarda % 97 okullaşma oranı yakaladık. Bağımsız anaokulu, İlkokul ortaokul ve liseler bünyesinde 38 anasınıfları açtık. Düzenlediğimiz bu şenlikle yaptığımız çalışmaların neticesini size sunmak, öğretmen ve öğrencilerimizin çalışmalarını kısmen de olsa sergilemek ve okul öncesi eğitimi sevdirip yaygınlaştırmayı hedefledik. Bundan sonra da okul öncesi eğitimde tek bir öğrenci bile okulsuz kalmayacak şekilde çalışmalarımız devam edecektir. Siz kıymetli Kağıthaneliler, değerli velilerimiz, sevgili öğrencilerimiz okul öncesi şenliğimize katılarak bizleri çok mutlu ettiniz. Katılımınız için hepinize teşekkür ediyor sevgi ve saygılarımı sunuyorum” dedi.

Kağıthane Kaymakamı Tahir Şahin ise “Okul öncesi eğitimde okuyan öğrencilerimizin eğlenerek öğrenmelerini sağlamak ve ilçe genelinde okul öncesi eğitimi konusunda farkındalık yaratmak amacıyla 01-02-03 Haziran günlerinde düzenlendiğimiz Sadabad Okul Öncesi Şenliklerinde çocuklarımız 3 gün boyunca yüz boyama, balonla figür oluşturmadan çeşitli sanatsal faaliyetlere kadar öğrenciler birçok öğretici ve eğlenceli faaliyetle buluştular. Sadabad Okul Öncesi Şenliklerinin düzenlenmesinde emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Hasbahçe Gazetesi Özel Haber

Etiketler: » » » » »
420 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.