logo

Kağıthane’de Yay ile Ok Buluştu

Kağıthane’de Yay ile Ok Buluştu

Kağıthane’de Yay ile Ok Buluştu

Kağıthane’de Yay ile Ok Buluştu

Sadabad Yaz Etkinlikleri kapsamında 21.’si düzenlenen Okçuluk Yarışmaları, Hasbahçe Güreş Sahasında geniş bir katılımla gerçekleştirildi.

Macar okçuları Kağıthane

Okçular geleneksel, modern ve atlı olmak üzere 3 farklı kategoride gösteriler düzenlediler. Yurt dışından gelen Macar okçuların at üzerinde ok atışları görülmeye değerdi. Ayrıca yarışların sonundaysa müsabakalara katılan tüm okçular arasında içinde 10 çeyrek altın bulunan testiyi kırma yarışması yapıldı.

Okçuluk yarışlarına Kağıthane Kaymakamı Hasan Göç, Belediye Başkan Yardımcıları Mevlüt Öztekin ve Ömer Kır’ın yanı sıra yurt dışından gelen Macaristan Dışişleri Bakanlık Müsteşarı Istvan Nikola, Macaristan Büyükelçisi Gabor Kiss, Macaristan Başkonsolosu Balazs Heindrich ve Macar Kültür Merkezi Müdürü Gabor Fodor’da katıldı.

21.Okçuluk Yarışları Kağıthane

Yaklaşık 50 sporcunun yarıştığı müsabakalar tarihi ve modern atış tekniklerinin sunulduğu teatral gösteriyle başladı. Türk okçuluk tarihinin temsili olarak anlatıldığı programda, Türk tarihinde okçuluğun önemi geleneksel yayları ve kıyafetleri ile sahne alan okçuluk ekibi tarafından sergilendi. İstanbullulara unutulmaz bir gün yaşatan ekip; Türk okçuluk eğitimi, geleneksel ok atışları, atış duruşları ve savaşlarda ok kullanımı gibi tarihimizin okçuluk kültürünü tanıttı.

21.Okçuluk Yarışları Kağıthane 'de Yapıldı

Islık oku, hedef ve menzil atışları yapan okçular, çeşitli modern ve geleneksel ok atış kategorilerinde yarıştı. İçinde 10 adet çeyrek altın bulunan küpü vurma yarışması ise büyük ilgi gördü. Sporcular içinde 10 adet çeyrek altın bulunan küpü vurmak için kıyasıya yarıştı. Küpü tam ortasından vurmayı başaran Lütfullah Özçay küpün içerisinde yer alan ödülü kazandı. Yarışlar sonunda dereceye giren yarışmacılara protokol tarafından ödülleri verildi.

Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » »
1157 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.