logo

Kağıthane’de “YENİ BİR MEDENİYET YÜRÜYÜŞÜ PROJESİ” Hayata Geçti

Kağıthane’de “YENİ BİR MEDENİYET YÜRÜYÜŞÜ PROJESİ” Hayata Geçti

Kağıthane’de “YENİ BİR MEDENİYET YÜRÜYÜŞÜ PROJESİ” Hayata Geçti

Yeni Bir Medeniyet Yürüyüşü Projesi-Kağıthane-Ensar Vakfı Kağıthane

Kağıthane Ensar Vakfı ve Kağıthane İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İmam Hatip Okullarında “Yeni Bir Medeniyet Yürüyüşü Projesi” ni hayata geçirdi. Bu proje ile İmam Hatip okullarında okuyan öğrencilerin İslam’ın ışığı altında, çağı doğru yorumlayabilen ve onu ilahi mesajlarla şekillendirebilen nesiller olarak yetiştirilmesi amaçlanmaktadır.

Kağıthane’de “YENİ BİR MEDENİYET YÜRÜYÜŞÜ PROJESİ” Hayata Geçti

Projenin içinde yer alan bazı çalışmalar şunlar:

Yeni Bir Medeniyet Yürüyüşü Projesi Kağıthane1. İzleyerek Öğreniyorum: Bu çalışmada öğrenciler insani ve İslami duyarlılıklarını artıracak filmler izleyecekler.

2. Münazara Yarışmaları: Öğrenciler toplumun konuştuğu konular hakkında derinlemesine bilgi sahibi olma ve bu bilgileri en iyi şekilde anlatabilme niteliklerini geliştirecekler.

3. İlk Namaz: Öğrenciler öncelikli olarak toplumuzda önem arz eden yerlere götürülerek namaz kılmaları sağlanacak. Namaz platformu ile buluşturularak namazın önemini kavramaları sağlanacak. Abdullah Yıldız ve Zehra Türkmen konferanslar verecek.

4. Adaletname: Bir ortaokulun hazırlayacağı ve bütün imam hatip öğrencilerinin izlemesine olanak sağlayacağı bir çalışmadır. Adaletname Hazreti Ömer’in adaletini konu alan ve mülkün temeli olan adaleti öğrencilerin içselleştirmesine katkı sağlayacağı bir tiyatro oyunudur.

5. Radyom ve Ben: Radyoculuğun önemli olduğu bir çağda, yeni radyocuları yetiştirmek amacı ile okullarda öğrenciler tarafından radyo yayınları yapılmasını amaçlayan bir çalışmadır.

6. Hatim Günleri: İmam hatip Liselerinde hatim grupları ile hatim indirilecek ve hatim bitiminde bir araya gelinerek duası yapılacak. Bununla öğrencilerin Kur’an okuma yetilerinin güçlenmesi amaçlanmaktadır.

7. 5K “Kağıthane Kitap Kültür Kanaat Kulübü: Öğretmenlerimizce seçilen kitaplar 7’şer kişilik gruplar halinde oluşturulan okuma gruplarınca okunacak ve kitap değişimleriyle bu okumalar sürecek. Daha sonra bu okumalarla ilgili ilçe çapında bir yarışma düzenlenecek.

8. Öncü Şahsiyetler: Toplumuzun kanat önderleri olan öncü şahsiyetlerimizin öğrenciler tarafından tanınması çok önem arz etmektedir. Bunun için belirlenen öncü şahsiyetlerimizi, ilçemize gelecek olan konuk yazarlar okullarımızda anlatacak.

Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » »
1892 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.