logo

Kağıthane’de Yılbaşı Değil, Mekke’nin Fethi Kutlandı

Kağıthane’de Yılbaşı Değil, Mekke’nin Fethi Kutlandı

Kağıthane’de Yılbaşı Değil, Mekke’nin Fethi Kutlandı

Kağıthane’de Yılbaşı Değil, Mekke’nin Fethi Kutlandı

Mekke’nin Fethinin yıldönümü dolayısıyla, AGD Kağıthane Şubesi, 31 Aralık 2015 Saat:20.00’da Kağıthane Yahya Kemal Spor Salonunda “Kalk Uyar! Fethi Müjdele” konulu bir gece düzenledi.

31 Aralık Gecesi Türkiye’nin birçok ilinde Hıristiyan inancına uygun olarak yılbaşı eğlenceleri tertip edilirken Anadolu Gençlik Derneği değerlerimize yakışmayan eğlencelerden uzakta Mekke’nin Fethini kutladı.

Kağıthane Anadolu Gençlik Derneği’nin düzenlediği etkinlikle, Mekke’nin Fethinin 1385. yıl dönümünü kutlandı. İnsanların büyük bir çoğunlunun günah deryasında boğulduğu günde Kağıthane AGD, geleneksel hale getirdiği bu programlarla Fethi Mubin’in 1385. Yıldönümünü andı.

Yoğun kar yağışına rağmen oldukça ilgi gören kutlamalar Edirne’den Kars’a bütün Türkiye Mekke’nin Fethi coşkusunu yaşadı. Programlarda aralarında dünyaca ünlü hafızlarında bulunduğu Kur’an bülbüllerinden Kur’an-ı Kerim ziyafetleri, umre çekilişleri, ilahiler ve ezgiler ile ilahiyatçıların Mekke’nin Fethi konulu konuşmaları yer aldı.

Mekkenin Fethi Programı Kağıthane

Programa Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, Belediye Başkan Yardımcıları Mevlüt Öztekin, Ömer Kır, Şaban Demirel, Kalem Müdürü Levent Dirice, AGD Kağıthane İlçe Başkanı Cihan Koçyiğit, AGD Kağıthane Eski Başkan ve yöneticiler, Kağıthane Saadet Partisi İlçe Başkanı Halid Özgür Atak ve İlçe Yöneticileri, Kağıthane Spor İşleri Müdürü Mehmet Yüksel Kızıloğlu, Muhtarlar, STK yöneticileri ve Kağıthaneliler katıldı.

AGD Kağıthane İlçe Başkanı Cihan Koçyiğit

AGD Kağıthane Şube Başkanı Cihan Koçyiğit konuşmasına bu kış şartlarında kendilerini yalnız bırakmayarak programlarına iştirak eden Kağıthanelilere teşekkür ederek başladı. Koçyiğit, “Başta İslam Dünyası olmak üzere yeryüzünde yaşanan bütün zulümlerin son bulması için Mekke’nin Fethi gibi gönüllerin fethine ihtiyaç vardır. Dünya ancak Fethi Mubin’in manasıyla ihya olabilir. İnsanlık bu fethin ruhuyla kan ve gözyaşından kurtulabilir” dedi.

Eğitimci Yazar Hüseyin Bündar AGD Kağıthane

Eğitimci, Yazar Hüseyin Bündar izleyenlere coşku veren bir konuşma yaptı. Siyer’i Nebi ödül töreninin ardından şiir dinletisi misafirleri mest ederken Mehteran takımının konseri adeta tarihi Kağıthane’de yaşattı.

Mekkenin Fethi Kağıthane Mehteran

Grup Milli Gençlik ezgiler ve marşlar söyledi. Sinevizyon gösterimi ve Mekke’nin Fethi’ni anlatan tiyatro gösteriminin ardından yapılan dua ile program sona erdi.

Kağıthane Mekke’nin Fethi AGD Kağıthane

hasbahce gazetesi AG Kağıthane Mekke'nin Fethi Programı

Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » » » »
1500 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.