logo

Kağıthane’den Hatay’a Mehmetçiğe Desteğe Gittiler

Kağıthane’den Hatay’a Mehmetçiğe Desteğe Gittiler

Kağıthane’den Hatay’a Mehmetçiğe Desteğe Gittiler

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ile Afrin’e yönelik yürüttüğü Zeytin Dalı Harekâtı’na Kağıthanelilerden destek geldi.

Kağıthane Mehmet Akif Ersoy Mahalle Muhtarlığının öncülüğünde yaklaşık 40 mahalleli 16 Şubat Cuma günü Saat:22.00’da mahalleden yola çıkarak 17 Şubat Cumartesi günü Hatay-Reyhanlı ve Hatay-Hassa sınırına ulaştı.

Mehmet Akif Ersoy Mahallesinden kalkan otobüsü, vatandaşlarla birlikte uğurlama gelen Kağıthane Belediye Başkan Yardımcısı Şaban Demirel, “Rabbim hayırlısı ile gidip gelmeyi nasip etsin. Çok önemli bir yolculuğu icra edeceksiniz. Sayın Cumhurbaşkanımız da ifade ettiği gibi ülkemiz çok önemli bir süreçten geçiyor. İkinci Kurtuluş Savaşını verdiğimiz bu dönemde orda Mehmetçiğin yanında olmak destek olmak için buradan yola çıkıyorsunuz. Sizler gibi binlerce vatandaşımız ve STK’lar şuan Hatay’da Mehmetçiğin yanında. Moral motivasyon destekli orda oluyorlar. O yüzden Rabbim yolculuğunuzu mübarek eylesin. Hayrınızı kabul eylesin. Afrin’de vatanımız için şehit olan askerlerimize de Allah’tan rahmet diliyoruz. Milletimizin başı sağ olsun. Ailelerine de sabırlar diliyoruz. Başkanımız Fazlı Kılıç beyin de hepinize tek tek selamları var. Yolunuz açık olsun” dedi.

Konu hakkında görüşlerini aldığımız Mehmet Akif Ersoy Mahalle Muhtarı Ali Osman Tunç, “Mahalledeki komşularımızla birlikte Hatay-Reyhanlı ve Hatay-Hassa sınırındaki konuşlanmış birliklerimize ve Afrin operasyonuna katılan askerlerimize destek için olmak için böyle bir etkinlik düzenledik. Hatay-Reyhanlı’da bulunan İHH Çocuk Yaşam Merkezi ve lojistik merkezini ziyaret ettik. Çalışmalar hakkında bilgiler aldık. İstanbul’dan yetimlerimize götürdüğümüz; kışlık kıyafet, bot ve oyuncak gibi hediyeleri arkadaşlara teslim ettik” dedi.

Tunç, “Reyhanlı Harekât Üst Komutanlığına yaptığımız ziyarette Kağıthane’nin selamlarını iletip, komutandan da sizlere selam getirdik. Hatay-Hassa sınırına konuşlu askerlerimize çadırda kafilemizle birlikte kuran okuduk ve tüm asker ve şehitlerimiz için dua ettik. Kurbanlarımızı askerlerimizin sağ salim dönmeleri için İHH’ya vekâletle teslim ettik. Maddi ve manevi destek veren ve bizlere eşlik eden herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Mahalle sakinlerinden ve eski Muhtar İsmail Samur “Kahraman askerlerimizin Afrin’de gerçekleştirdikleri Zeytin Dalı Harekatı büyük bir başarıyla devam ediyor. Mahalledeki komşularımızla birlikte Hatay-Reyhanlı ve Hatay-Hassa sınırıan Mehmetçiğimize destek olmaya gittik. Hatay’da yoğun bir iki gün geçirdik. Askerin moral ve motivasyonunun çok yerinde olduğunu gördük. En kısa zamanda Kahraman Mehmetçiklerimizin Afrin’den muzaffer ayrılmasını Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyorum. Her şartta devletimizin emrinde olduğumuzu dile getiriyoruz. Vatanımız için canımız feda” dedi.

Hasbahçe Gazetesi Özel Haber

Etiketler: » » » » » » » » » » » » » »
1604 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.