logo

Kağıthaneli Anneler Doktor Oluyor

Kağıthaneli Anneler Doktor Oluyor

Kağıthaneli Anneler Doktor Oluyor

Doktor Anneler Kağıthane

Kağıthaneli anneler çocuklarının sağlığı için “Doktor Anneler Yetiştirme Semineri’ne katıldı. Kağıthane Belediyesi  Kent Konseyi’nin Kağıthane Devlet Hastanesi ve Haliç Üniversitesi’nin desteği ile hayata geçirdiği  “Doktor Anneler Yetiştirme Semineri” Uzman Doktor Gülsen Meral Sezar’ın “Büyüme, Gelişme, Genetik Bozukluklar” eğitimiyle Haliç Üniversitesi Kağıthane Kampüsü’nde başladı.

Başkan Fazlı Kılıç, “Kağıthane Belediyesi olarak tüm çalışmalarımızda olduğu gibi sağlıkla da ilgili önemli çalışmalara imza attık. Önceki yıllarda İstanbul Üniversitesi ile Hasta Okulu çalışması içerisinde bulunduk. Şimdi de bebek, çocuk bakımı üzerine bir çalışma gerçekleştirdik. Hepimizin hassasiyetle takip etmesi gereken konular üzerine güzel bir çalışma olacak. Ben çalışmayı hazırlayan tüm arkadaşlarımıza ve iş birliği içerisinde olduğumuz kurumların yöneticilerine teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Kağıthane Devlet Hastanesi Başhekimi Gülsen Meral Sezer, “Büyüme, Gelişme, Genetik Bozukluklar” eğitiminde 0-12 yaş arası çocuklarda yaşanabilecek hastalıklar hakkında bilgi verdi. Sezar’ın akıcı ve anlaşılır anlatımıyla sunulan eğitimi dikkatle takip eden Kağıthaneli anneler, çocuklarının karşılaşabilecekleri hastalıklar ve bu hastalıklara karşı yapılması gerekenlere yönelik bilgi edindiler.

“Büyüme, Gelişme, Genetik Bozukluklar” eğitim ile başlayan Doktor Anneler Yetiştirme Semineri; Yeni Doğan Bebek ve Çocuklarda Beslenme, Enfeksiyon Hastalıkları ve Aşılama, Bağışıklık sistemi ve Metebolizma Hastalıkları, Sindirim Sistemi Hastalıkları, Solunum Sistemi ve Dolaşım Sistemi Hastalıkları, Kan Hastalıkları ve Romatizmal Hastalıklar, Üriner Sistem Hastalıkları ve Endokrin Sistem Hastalıkları, Sinir Kas ve Kemik Hastalıkları, Psikososyal ve Sorunlar, Deri ve Jinekolojik Hastalıklar eğitimleri ile devam edecek.

2014 yılının son ayında başlayan eğitimler, programlı olarak 2015 yılının Mayıs ayına kadar devam edecek.

Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » »
1111 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.