logo

Kağıthaneli Çocuklar Tank Robotu Yaptı

Kağıthaneli Çocuklar Tank Robotu Yaptı

Kağıthaneli Çocuklar Tank Robotu Yaptı

turk-bayragini-gorunce-duran-tank-robotu
15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişiminde, hainler tarafından kullanılan tankların vahşice insanları ezmesinden etkilenen Kağıthane’nin minik çocukları, Türk Bayrağını görünce duran ve geri dönen tank robotu yaptı.

Kağıthane Belediyesi Yaşam Beceri Atölyeleri’nde aldıkları teknoloji eğitimleri sayesinde bu projeyi geliştiren çocuklar, yapmış oldukları tank robotuna özel geliştirdikleri bir yazılım sayesinde, tank Türk Bayrağını görünce duruyor ve geri dönüyor.

kagithaneli-cocuklar-tank-robotu-yapti

Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, öğrencilerin yapmış olduğu çalışmanın çok anlamlı olduğunu belirterek, çocuklarımızı böylesine güzel bir çalışma yaptıkları için tebrik ediyorum” dedi.

turk-bayragini-gorunce-geri-donen-tank-robotu

15 Temmuz gecesi çok korktuğunu belirten Berkan Sevir, “Olayları televizyondan izlemiştim. İlk duyduğumda askerlerimizin bizlere karşı ateş ettiğine inanmamıştım. Sonrasında korkumuz geçti. Vatandaş olarak başardık, tankları durdurduk. Darbeye karşı zafer kazandık. O gece televizyondan tankların insanları ezdiğini gördüm. Bu bizi çok korkuttu. Sonra kursa geldim, arkadaşlarımızla konuştuk. Sonrasında ise böyle bir proje geliştirmeyi düşündük. Tanklar her şeyi ezip geçiyor ama Türk Bayrağını görünce durup geri gidiyor” dedi.

Yaptıkları projeden dolayı kendisiyle gurur duyduğunu ifade eden Elif Akın ise, “Böyle bir projede yer almak, böyle bir projeyi bulmak, düşünmek beni gururlandırıyor. O gece gördüklerimizden etkilenerek böyle bir çalışma yaptık. Buradaki çalışmamızda tanklar Türk Bayraklarını gördükleri zaman arkalarını dönüp kaçıyorlar” şeklinde konuştu.

Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » »
1477 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.