logo

Kağıthane’nin 8 Noktasında Kan Bağışı Kampanyası Düzenleniyor

Kağıthane’nin 8 Noktasında Kan Bağışı Kampanyası Düzenleniyor

Kağıthane Kaymakamlığı, Kağıthane Belediyesi ve Türk Kızılay’ı ile işbirliği içinde 12-13-14-15 Ocak 2023 tarihlerinde Kağıthane’nin 8 noktasında “Kan Bağışı” etkinliği düzenleniyor.

Kağıthane’de Rekor Zamanı

Kağıthane Kaymakamı Tahir ŞAHİN başkanlığında Kağıthane’nin 8 noktasında 4 gün boyunca Kan Bağışı Kampanyası gerçekleştirilecektir. Kan Bağışı etkinliğine; Kağıthane Belediyesi, Okullar, tüm kamu kurum ve kuruluşları, STK’lar ve mahalle muhtarları da destek verecek olup hedefimiz 1500 ünite kan bağışı toplayıp rekor kırmaktır.

1 ünite kanla 3 kişi hayat bulsun

Konu hakkında görüş aldığımız Kağıthane Kaymakamı Tahir ŞAHİN, “Kan, kaynağı sadece insanda olan, üretilemeyen bir maddedir. Yalnızca acil durumlar için değildir, sürekli gereklidir. Türkiye’de, lösemi, talasemi ve kanser gibi hastalıklarla mücadele eden, düzenli olarak kana ihtiyaç duyan binlerce hastamız var. Ama Türkiye’nin yeterli kan stoku yoktur.

Kış dönemi ve pandemi nedeniyle ülkemiz genelinde kan stokları azalmıştır. İlçemizde düzenlenecek olan kan bağışı kampanyamıza katılarak ülkemizi bu sorundan hep birlikte kurtarabilirsiniz.

Kağıthane ilçemizde sizlerin değerli desteğiyle kan bağışı REKORU kırmayı planlayan bir çalışma yaptık. Kızılay’ın tüm Türkiye’de başlattığı Kan Bağışı Kampanyasına destek vermeyi can-ı gönülden arzu ettik. Sizler de bu kampanyada katkımız olsun, 1 ünite kanla 3 kişi hayat bulsun diyorsanız Kağıthane’nin 8 noktasında düzenlediğimiz kan bağışına destek vermenizi önemle rica ediyorum” dedi.

Her kan kurtarılan üç candır

Hasbahçe Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ayetullah COŞKUN, “Her kan kurtarılan üç candır. Unutmayın bir gün herkese kan lazım olabilir. Kana ihtiyaç duyulduğunda kan bulabilmek için mutlaka kan vermeliyiz bunu teşvik etmeliyiz. Tüm okurlarımızdan 12-13-14-15 Ocak 2023 tarihlerinde düzenlenecek olan “Kan Bağışı” kampanyasına destek vermesini rica ediyorum” dedi.

Kan bağışı kampanyasına tüm halkımızı davet ediyoruz

Kızılay Kan Hizmetleri Çapa Kan Bağışı Merkezi’nden Emrah Coşkun ise “Kağıthane Kaymakamlığı öncülüğünde Kağıthane’nin 8 noktasında 4 gün boyunca Kan Bağışı Kampanyası gerçekleştirilecektir. Kağıthane ilçemiz için hedefimiz 1500 ünitedir. Buna istinaden farklı lokasyonlar ve tarihlerde etkinlik gerçekleştireceğiz. Kan bağışı kampanyasına tüm halkımızı davet ediyoruz. Şimdiden her birinizi yapmış ve yapacak olduğumuz bu değerli çalışma ve kan bağışlarınız için tebrik ediyor, kurtarmış olduğunuz hayatlar adına sizlere sonsuz teşekkürlerimizi iletiyorum” dedi.

Kan Bağışı Noktaları:

Sultan Selim Mahallesi Yaşardoğu İlkokulu: 12 Ocak Perşembe Saat: 09.00-19.00
Kağıthane Meydan: 12 Ocak Perşembe Saat: 09.00-19.00
Gültepe İmam Hatip Ortaokulu: 12 Ocak Perşembe Saat: 09.00-19.00

Çeliktepe Muhtarlık Önü:  13 Ocak Cuma Saat: 09.00-19.00
Hamidiye Ulu Camii Önü: 13 Ocak Cuma Saat: 09.00-19.00

Çeliktepe Muhtarlık Önü:  14 Ocak Cumartesi Saat: 09.00-19.00

Talatpaşa Aslangazi Caddesi: 15 Ocak Pazar Saat: 09.00-19.00
Çeliktepe Muhtarlık Önü:  15 Ocak Pazar Saat: 09.00-19.00

Hasbahçe Gazetesi Özel Haber

Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » » » » » »
1022 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.