logo

Kağıthane’nin gülen yüzü ve markası Hamidiye Mahallesi

Kağıthane’nin gülen yüzü ve markası Hamidiye Mahallesi

Kağıthane’nin gülen yüzü ve markası

Hamidiye Mahallesi

 temel şardan

Hamidiye Mahallesi Muhtarı ve Adayı Temel Şardan ile Hamidiye Mahallesini konuştuk…

1.Sayın muhtarım bize kendinizi tanıtır mısınız?

Trabzon, Sürmene’de doğdum, Zonguldak Merkez’de büyüdüm ve 1988’de Kağıthane’ye yerleştim. Sekiz çocuklu bir ailenin altıncı evladıyım. Hayata çok küçük yaşlarda ”Eti senin, kemiği benim” düsturuyla başladık. O günleri bilmeyenlere uzaktan bir öykü gibi gelebilir. Siyasi ve sosyal hayatımız Zonguldak’ta başladı. İstanbul’a geldikten sonra hem ticaret hayatımız hem de siyaset ve sosyal hayatımız aynen devam etti. Birçok dernek ve vakıfta yöneticilik yaptım ve halen yapmaktayım. İstanbul’daki aktif siyasi çalışmalarım 1998’de Fazilet partisi kurucu üyeliği ile başladı ve uzun yıllar İlçe Başkan yardımcılığı ile devam etti. 2009 yılında mahalli idareler seçimlerinde Mahalle Muhtarı seçildim ve halen devam ediyoruz. Evli ve üç erkek evladı babasıyım.

2.Mahalleniz hakkında bilgi verir misiniz?

1999 seçimleri öncesinde, Merkez Mahallesi bölünerek Hamidiye Mahallesi olarak kuruldu. Mahallemiz arazi büyüklüğü açısından, ilçemizin en büyük mahallesidir. Nüfus yoğunluğu bakımından 40.000 nüfusla üçüncü büyüklüktedir. Mahallemizin büyük bölümü toplu konut olarak planlanmış ve yapılandırılmıştır. Bu bakımdan çok şirin bir mahalle konumundadır. Hamidiye Mahallesinde 5 İlk ve orta öğretim okulu, 2 Lise ve 1 tanede otistik çocuklar okulu mevcuttur. 6 Cami’si, 2 Aile Hekimliği ve hekimliğimizde 9 doktorumuz vardır. Köy dernekleri ve STK’larımız etkin durumdadır ve mahallemize katkı sağlamaktadır. Sosyal tesislerimiz mahallemizin ihtiyacına yeteri kadar cevap vermektedir. İstanbul’un çeşitli semtlerine toplu taşıma hizmeti almaktayız ve üç taksi durağımız, taksici esnafıyla ihtiyaçlarımıza cevap vermektedir. Postanemiz, bankalarımız ve kaliteli esnafımızla Hamidiye Mahallesi Kağıthane’nin gülen yüzü ve markasıdır.

hamidiye mahallesi muhtari

3.Muhtarlık yaptığınız dönem içerisinde mahallenizde yapılan en önemli yenilik nedir?

Mahallemizde en önemli yenilik; (48 T) Taksim hattının hizmete girmesi, PTT ve Bankaların açılmasıdır.

4.Kaç dönemdir muhtarlık yapıyorsunuz? Muhtarlık fikri sizde nasıl oluştu?

Muhtarlık görevim 2009 da başladı. Yukarıda bahsettiğim gibi sosyal ve siyasi yaşantımın getirdiği süreç ve mahallemizdeki insanların talebi üzerine oldu.

5.Sizi bu işi yapmaya sevk eden nedenler nelerdir?

Öncelikle şunu söyleyebilirim. Çocukluğum ve gençliğim çok zor şartlarda geçti. Babamı çok küçük yaşta kaybettim. Bu zor dönemlerimde insanların desteğini her zaman gördüm ve vefa duygularım her zaman canlılığını korudu. Ayrıca bilgi birikimim, fıtratım ve insanlara olan vefam ağır basınca beni böyle bir göreve sevk etti diyebilirim.

6.Mesleğinizin en zor ve güzel yanı nelerdir?

Birinin size ihtiyacı olduğunda sizin ona gücünüz ve imkânınız yetmediği için cevap veremediğiz an benim için en zor durumdur. En güzel tarafı ise bir kardeşimizin ihtiyacı olduğunda ve derdine çare olduğumuzda gözlerinin ışıldaması ve size dua etmesidir.

7.Mahallenizin en önemli sorunu nedir?

Mahallemizin çok fazla sorunu olmamakla birlikte sokak hayvanlarının durumu ve uyuşturucu meselesinin son zamanlarda artmasıdır.

8.Mahalle Halkının İsteklerine Cevap Verebiliyor musunuz?

Mahallemiz sakinlerin isteklerine cevap vermeye çalışıyoruz. TODAİE’nin yaptığı araştırmaya göre bir muhtarın yıllık ortalama 23.000 iş ve evrak düzenlemesi vardır. Ayrıca İstanbul’un yoğunluğunu eklersek ne kadar iş yükümüz olduğu çıkar. Bütün Muhtarlarımızın olduğu gibi bizde bütün taleplere cevap vermeye çalışıyoruz.

9.Kağıthane Belediyesi beklentilerinize cevap verebiliyor mu?

Kağıthane belediyesi beklentilerimize imkanlar ölçüsünde cevap vermeye çalışıyor. Tabi ki belediye de kendine göre plan program ve bütçeleri doğrultusunda hizmet etmeye ve üzerine düşeni yapmaya çalışmaktadır.

10.Bu Seçimlerde tekrar adaysınız, sizce bir muhtar adayı nasıl olmalıdır?

Bu seçimde tekrar adayım. Bir muhtar adayı öncelikle empati yapmayı bilen, bilgi birikimi olan, sosyal yapıyı ve bürokrasiyi bilen ve kabiliyetli olmalıdır. Kırk bin kişilik mahallede her konuya vakıf olabilecek, bek raundu olan, dertlenmeyi ve çözüm üretmeyi bilen, kuşatıcı ve sevgi dolu gönlü olan bir kişilik, muhtarlığa talip olmalıdır. Sadece bir hemşeri grubunun adayı olarak öne çıkanlar kesinlikle bütün kesimleri kuşatamaz ve bu zor görevin üstesinden gelemezler.

11.Mahalleniz ve Muhtarlık İçin Söylemek İstedikleriniz Nelerdir?

Mahallemizi, eksiğiyle-fazlasıyla memleket-mezhep ayırmaksızın seviyoruz, Muhtarlık için söyleyeceğimiz şudur; Zor Zenaat dostum, Zor Zenaat Hasbahçe…

12.Hasbahçe Gazetesi okurları için son olarak neler söylemek istersiniz.

Hasbahçe okurlarına tek sözüm var; birbirimizi sevelim ve saygı gösterelim. İstanbul Muhtarları Dayanışma Derneği Başkan Vekili, Hamidiye Mahallesi Muhtarı olarak iyi yayınlar diliyorum.

Hasbahçe Gazetesi olarak bizde teşekkür eder, çalışmalarınızda başarılar dileriz.

Etiketler: » » » » » » » » » » » »
2609 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.