logo

Kağıthane’nin İncisi Cengizhan Anadolu Lisesi

Kağıthane’nin İncisi Cengizhan Anadolu Lisesi

Kağıthane’nin İncisi Cengizhan Anadolu Lisesi

Cengizhan Anadolu Lisesi Müdürü Bekir Daşdelen ile eğitimi ve projelerini konuştuk…

Öncelikle sizi kısaca tanıyabilir miyiz?

1960 Ordu, Mesudiye, Herise doğumluyum. 1971’de Çaltepe İlkokulunu, 1974’te Mesudiye Ortaokulunu 1978’de Samsun İmam Hatip Lisesini, 1983’de Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesini bitirdim. 2017’de İstanbul Gelişim Üniversitesinde İşletme dalında yüksek lisansımı tamamladım. Farklı liselerde Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenliği ve idarecilik yaptım. Halen Kağıthane Cengizhan Anadolu Lisesi’nde Müdür olarak görev yapmaktayım. Evli ve üç çocuk babasıyım.

Cengizhan Anadolu Lisesi hakkında bilgi verir misiniz?

Okulumuz 1988’de Lise düzeyinde eğitime başlamıştır. 1997’de Yabancı Dil ağırlıklı lise konumuna geçmiştir. 2005 yılında Anadolu Lisesi statüsüne geçirilmiştir.

Okulumuz akademik başarının yanında, sosyal ve kültürel faaliyetlere önem veren, değerlerimizi koruyan ve geliştiren, 20 aydınlık ve ferah sınıfları olan 41 oturmuş norm kadrosu ile hizmet veren 600 öğrenci ve velileri ile aile ortamı sıcaklığı oluşturmuş, kurumsal aidiyeti olan %100 başarıyı hedeflenmiş butik bir okuldur.

Taban puanımız son üç yılda 409’dan 421’e ve bu yılda 448’e yükselmiştir. 250 kişilik konferans salonu, bay ve bayan mescit ve şadırvanı, bilişim odası, akıl ve zekâ odası, kütüphanesi, rehberlik servisi, asansörü ile beyaz bayrak almayı hak etmiş güzel bir kurumdur.

Cengizhan Anadolu Lisesi’nin misyon ve vizyonu nedir?

Misyonumuz; Milli eğitim temel amaçları doğrultusunda değerlerimizi yaşayan ve yaşatan, sağlıklı iletişim kurabilen, sorumluluk alabilen, özgüven sahibi, becerikli, teknolojiyi iyi izleyip kullanabilen, üretken, seçkin bireyler yetiştirmektir. Vizyonumuz; Ulusal ve evrensel değerleri özümsemiş, öğrenmeyi ihtiyaç kabul eden, farklılıkları zenginlik olarak algılayan, en az bir yabancı dili iyi bilen, katılımcı hayal kuran, hesap yapan, hedef koyan etkili bireyler yetiştirmektir.

Okulunuzda ne gibi projeler yaptınız? Gelecekteki projeleriniz nelerdir?

Yurtiçin de ve yurtdışında Kardeş Okul Projesi uyguladık. Geçen yıllarda Kafkaslara gitmiştik. Bu yılda bir grup öğretmen, öğrenci ve idareci ile balkanlara gitmeyi planlıyoruz. Kültürel alış-verişi görerek hissederek öğrencilerimizi, evrensel değerleri benimsemelerine katkıda bulunuyoruz.

Değerler eğitimi çerçevesinde her Cuma ve Pazartesi tören öncesi öğretmenlerin sorumluluğunda ve Müdürlüğümüzce onaylanarak, bir öğrenci ya da zaman zaman velilerimizce Temizlik, doğruluk, adalet, misafirperverlik, vatanseverlik, selamlaşma, yardımlaşma, bayramlaşma, empati, saygı, sevgi, çalışkanlık, üretici olma, çevre, aile vb. konularda 5 dakikayı geçmeyen konuşmalar.

Üniversiteye hazırlanan öğrenciler için neler yapmaktasınız?

1.Dönem, 2. Dönem ve Yaz dönemi olmak üzere üç dönem tüm sınıflar için destekleme ve yetiştirme kursları yapılmaktadır. Üniversitelere gezi düzenlenmektedir. Deneme sınavları yapılmaktadır. Rehber öğretmenlerimizce mesleki tanıtım ve motivasyon seminerleri düzenlenmektedir.

Öğrenciler sizin için ne ifade ediyor?

Öğrencilerimiz bizim için gelecektir. Gençliğin durumunu, umudunu ortaya koyuyor. Gelişmeyi, yenilenmeyi hatırlatıyor. Girişimcilik ruhunun okula yansımasıdır. Öğrenciler, ailenin, okulun, çevrenin, toplumun çekirdeğidir, özüdür. Gençlerimizi kırmamalı, fazla yormamalı ama yeteneklerini sanatkârane işlemeliyiz.

Sizce başarının anahtarı nedir?

Çalışmak, motivasyon, iletişim, devamlılık, bilgi, gayret, inanç, hayal kurma, hesap yapma, hedef koyma, ilk adımı atmak ve sabırla ilerlemektir.

Okula ilk müdür olduğunuzda eksiklikler nelerdi? O zamandan bu zamana neler gerçekleştirdiniz?

Cengizhan Anadolu Lisesine ilk müdür olarak geldiğimde okul yıkılmış, yeniden yapılma aşamasında idi. Bir ilkokul bünyesinde misafir olduk. 11 Nisan 2016’da yeni okulumuza taşındık. Belediyemizin de katkılarıyla 250 kişilik konferans salonumuzu hizmete açtık. Hayırsever vatandaşlarımızın katkılarıyla bay ve bayan mescit ve şadırvanlar öğrencilerimizin kullanımına sunduk. Akıl ve zekâ sınıfını açtık. İlgili oyun alet ve edevatları bağış olarak aldık. Bir şirketin sponsorluğu ile bilişim sınıfını oluşturduk. Belediyemizin yardımlarıyla sığınakta ve bahçede basketbol, voleybol, masa tenisi gibi oyun alanları oluşturduk. Okulumuz valilikçe temiz okul, sağlıklı okul olduğu için Beyaz Bayrak almaya hak kazanmıştır. Sosyal kulüplerimiz aktif çalışmaktadır. Gezilerden, yarışmalara konferanslardan seminerlere her türlü etkinlik yapılmaktadır.

Son olarak neler söylemek istersiniz?

Öğretmeni, öğrencisi, velisi, idarecisi ile biz bir aileyiz. Kağıthane’nin incisiyiz. Hedefimiz hepimizin mutluluğudur. Okula gelirken coşkuyla ve sevinçle adımımızı atıyorsak başarı grafiğimiz yükselmeye devam edecek demektir. İstişareye önem vermek, kuvvetli yönlerimizi pekiştirmek, zayıf yönlerimizi kuvvetli hale getirmek. Tehditleri bertaraf etmek, fırsatları değerlendirmek şiarımızdır.

Geleceğinizi Bizimle Belirleyin

Bu duygularla öğrencilerimizin okuldaki başarılarının sosyal hayatta da devam etmesini temenni ederim. İnsana yatırım en ideal harcamadır. Bundan dolayı başta devletimiz, belediyemiz olmak üzere velilerimize ve öğretmenlerimize de teşekkür ederim. Okulumuzun tanıtımına katkılarınızdan dolayı size ve Hasbahçe Gazetesinin tüm çalışanlarını tebrik ederim. Sağ olun, var olun.

Röportaj: Ayetullah Coşkun

Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » »
11626 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.