logo

Kağıthane’nin Sevilen Esnaflarından Hasbi KAYA Vefat Etti

Kağıthane’nin Sevilen Esnaflarından Hasbi KAYA Vefat Etti

Kağıthane eski güreş ağası ve hayırsever işadamı Azimet Kaya’nın abisi, Sivas, Koyulhisar Boyalı Köyü’nden Hasbi KAYA, 31 Mayıs Cuma günü (Kadir Gecesinde) geçirdiği kalp krizi sonucu vefat etti.

Cenazesi, 1 Haziran Cumartesi günü Kağıthane Merkez Mahallesi, Süleymaniye Camii’nden, öğlen namazına müteakip kılınan cenaze namazından sonra Hasdal Mezarlığındaki aile kabristanına defnedildi.

Hasbi KAYA’nın cenaze namazına kardeşi Azimet Kaya, yeğenleri, torunları, akrabaları, dostları ve komşularının yanı sıra Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin, siyaset ve işadamları dünyasından birçok isim ve sevenleri katıldı.

Hasbi Kaya’nın vefatının 7 gününde ise (7 Haziran Cuma günü Saat: 19.00’da) Kağıthane Müftülüğü Azimet Kaya Kur’an Kursunda Kur’an okunup, yemekler ikram edildi. 7 gün boyunca hatimler okundu, tesbihler çekildi.

Hasbi Kaya’nın kardeşi ve Azimet Kaya Kur’an Kursu Hafız Yetiştirme Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı Azimet KAYA “Çok değerli büyüğümüz Kadir Gecesinde vefat eden ağabeyim Hasbi KAYA’nın cenaze törenine katılan, telefonla arayan, mesaj çeken ve katılamayan tüm dostlarımıza ayrı ayrı teşekkür eder şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Hasbi Kaya kimdir?

Hasbi Kaya Kağıthane’nin değerli ve sevilen esnaflarındandı. Kağıthane’ye 1938 yılında geldi. Kağıthane Köyünde hayvancık yapar ve süt satardı daha sonra Kağıthane Merkez Mahallesinde manav dükkanı açarak esnaflığa devam etti.

Hasbahçe Gazetesi olarak merhuma Allah’tan rahmet ve mağfiret, aileye ve sevenlerine başsağlığı ve sabır diliyoruz. Mekânı cennet, menzili mübarek olsun. Hasbi KAYA ve tüm ölmüşlerimiz için birer Fatiha okuyalım inşallah.

Hasbahçe Gazetesi Özel Haber

Etiketler: »
2547 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.