logo

Kahraman Türk Kadını Şerife Boz

Kahraman Türk Kadını Şerife Boz

Kahraman Türk Kadını Şerife Boz

Kahraman Türk Kadını Şerife Boz

15 Temmuz gecesi Türk Milleti, 7’den 70’e kadınıyla, erkeğiyle darbeye kalkışan FETÖ’cülerin tanklarının önüne yatarak yeni bir destan yazdı. Bu kahramanlardan bir tanesi de Kağıthaneli Şerife Boz’du.

Kamyonuyla Taksim Meydanı’na darbeyi engellemeye çalışan ve yaptığı bu eylemle Başbakan Binali Yıldırım’ı ağlatan 50 yaşındaki Gümüşhaneli Şerife Boz, Kağıthaneli çıktı.

Kamyonuyla Taksim Meydanına çıkan Şerife Bacı

Darbe girişimini duyan Şerife Boz, “Üstümü giyer giymez kendimi köprüde buldum. Üstümüzden füzeler geçti. Ağladığım anda oldu. Çok tekbir getirdim, dualar okudum. Tankların oraya kadar gittim. Hiç korkmadım, çok istekli bir şekilde gittim. Yanımda 10 yaşındaki torunum da vardı” dedi.

Darbe girişiminin ardından ikinci gün de eşine “Gidelim” dediğini aktaran Şerife Boz, sıkıyönetim döneminde yaşadıklarını anlattı. Eşinin kendisine kamyonu Taksim’e almayacaklarını söylediğini, bunun üzerine eşine ‘Sen İn’ dediğini belirten Boz şöyle konuştu: “Ben kamyonu tekbir getirerek sürdüm. Kamyonun kasasına  gençlerde bindi ve girdik Taksim’e. Allah devletimize, milletimize zarar zeval vermesin. Onun için gittik. Sıkıyönetim döneminde askerler sokaktaydı benim gençliğimde. Çok etkilenmiştik ondan, sokağa çıkamıyorduk. Onu düşünerek Cumhurbaşkanımıza bir şey yapacaklarını düşünerek çıktım.”

Kağıthaneli-Gümüşhaneli Şerife Boz

22 Temmuz’daki Kağıthane’deki demokrasi nöbetine gelen, darbe girişimi gecesi köprüye ve ikinci günü de kamyonuyla Taksim Meydan’a çıkan Şerife Boz’a Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç “Minnettarız” yazılı kamyon figürlü bir plaketi takdim etti.

Kamyonuyla Taksim Meydanı’na çıkan ve yaptığı bu eylemle Başbakan Binali Yıldırım’ı duygulandıran 50 yaşındaki Şerife Boz’a vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Boz ile bol bol fotoğraf çektiren vatandaşlar kendisini tebrik etti.

Kahraman Türk Kadını Şerife Boz, “Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrı yapması üzerine buradayız. Bayrağımızı altında toprağımıza, vatanımıza, milletimize sahip çıkmak için buradayız. Bütün şehitlerimize Allah’tan rahmet kederli ailelerine başsağlığı diliyorum “dedi.

Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç ise, “Demokrasi nöbeti tutulurken ve meydanlar doldurulurken tanklara karşı mücadele edilirken kamyonuyla meydanlara çıkan Şerife ablayla beraber burada olduk. Hem kendisine teşekkürümüzü sunuyor hem bu mücadelede yer alan herkese teşekkürlerimizi sunuyorum” dedi.

Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » »
1874 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.