logo

KAMU İŞVEREN HEYETİ EMPATİ YAPMALIDIR

KAMU İŞVEREN HEYETİ EMPATİ YAPMALIDIR

Her şey anlamakla başlar. Empati dedikleri şey de böyle değil midir? Kamu işveren heyetinin bugünlerde en çok ihtiyacı olan şey de budur. Kamu çalışanlarının duygu durumunu derinden etkileyen maliyetlerinde çalışan işçi kadrosundaki çalışanların daha fazla maaş aldığı hakkaniyetten uzak vaziyetin telâfisi için bir fırsatın arefesindeyiz.

Bozulan maaş skalasının, kıdem, vasıf ve diğer parametreleri esas alınarak yerli yerine oturtulduğu bir sistemin tesisi için sadece empati gerekiyor kamu işveren heyetine.

Ağustos ayı itibariyle milyonlarca memuru ve emekliyi ilgilendiren 2024-2025 yıllarını kapsayan toplu sözleşme için kamu işveren heyeti eğer doğru yerden başlamak istiyorsa memurun geriye dönük kayıplarını telafi edecek iyi niyetle başlamalıdır görüşmelere.

Kamu İşveren Heyeti, Sayın Cumhurbaşkanı tarafından seçim vaadi olan en düşük memur maaşının 22 bin TL olacağı konusunda Memur Sen’e kulak vererek başlayabilir mesela. 1650 TL alacaklı olduğumuzu dinleyerek değil anlayarak başlayabilirse Kamu İşveren Heyeti, biz de ümit var olabiliriz.

Kiralar almış başını gidiyor. İstanbul’da 15 bin TL’nin altında ev bulmak neredeyse imkânsız hâle geldi. ÖTV, MTV, KDV artışları market fiyatlarını doğrudan etkilediğini hangimiz inkâr edebilir?

Açıklanan enflasyon ile reel enflasyonun arasına kaç araç park edilir bilmem lâkin bizim hissettiğimiz TÜİK ‘in açıkladığından fersah fersah ötede. 7.Toplu Sözleşme görüşmelerinde kamu çalışanlarının temsilcisi Memur Sen, sorumluluğunun hakkını vererek ciddi bir hazırlık ile masada ve tüm memurlar görüşmelerde yapılacak teklifi bekliyor.

6 toplu sözleşmenin tecrübesi ile masada imza atarsanız ayrı bir dert imzalamazsanız ayrı bir dert olduğunu biliyoruz. Hakem heyeti ise malûm. Geriye sadece iyi niyetle ve memurları anlamak kalıyor. İşçi ile memuru karşı karşıya getiren, kariyer mesleği ifa etmekle sorumluluktan uzak kamu çalışanı olarak hizmet etmenin arasını tefrik edecek, memurundan şefine, şube müdüründen İlçe Müdürüne, öğretmeninden müdürüne, araştırmacısından ötekisine herkesi ortalama memnun edecek bir anlaşma mümkün.

Şimdi kamu işveren heyeti, pandemiden sonra depremin etkilediği ekonomik daralma ortada diyerek bizden anlayış bekliyorsa nimet külfet dengesini, âdil ve hakkaniyetli bir şekilde düzeltmek ile bizi anladığını ortaya koyacak irade ile anlaşabileceğimizi gösterebilir.

Belki ipucu olabilir diyerek bir bilgi notu ile sözlerimizi tamamlayalım: Dün Genel Başkanımızın konuk olarak katıldığı Haber Türk TV’deki Türkiye’nin Nabzı programı en çok izlenen program olmuş. Sebebi belli değil mi?

Zira,Türkiye’nin Nabzı Ağustos ayında gerçekleşecek toplu sözleşmeye ve hükümet tarafından teklif edilecek verilecek zamma kilitli.

İdris Şekerci
Eğitim Bir Sen İstanbul 6 Nolu Şube Başkanı

Etiketler: » » » » » » » »
252 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.