logo

Kapalı Mekânlardaki Maske Kullanma Zorunluluğu Tümüyle Kaldırıldı

Kapalı Mekânlardaki Maske Kullanma Zorunluluğu Tümüyle Kaldırıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Koronavirüs tedbirleri kapsamında yaklaşık 3 yıldır uygulanan kapalı mekânlardaki maske kullanma zorunluluğu tümüyle kaldırılmıştır” dedi.

Sağlık Bakanlığı tarafından 26 Nisan 2022 Covid-19 tablosu, vaka, hasta, test, vefat sayısı ve son durum tablosu açıklandı. Tabloya göre son 24 saatte 2 bin 511 kişinin testi pozitif çıktı. 14 kişi de korona virüsten hayatını kaybetti.

Türkiye’de bugün 132 bin 633 Covid-19 testi yapıldı. 2 bin 511 kişinin testi pozitif çıktı. 14 vatandaşımız ise bugün hayatını kaybetti. 14 bin 425 kişi Covid-19 tedavisinin sona ermesiyle evine döndü.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MGK ve Bakanlar Kurulu Toplantısı sonrasında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde basın toplantısı düzenledi. ( Halil Sağırkaya – Anadolu Ajansı )

Kapalı alanlardaki maske kullanma zorunluluğu kaldırıldı

Son Bilim Kurulu Toplantısı sonrası millete seslenen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Koronavirüs tedbirleri kapsamında uygulanan kapalı mekânlardaki maske kullanma zorunluğunu tümüyle kaldırma kararı aldık. Hayırlı olsun” dedi.

Okullarda ve diğer kapalı alanlarda maske mecburiyeti kalktı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulumuz, olağanüstü bir durum olmadıkça düzenli toplantı yapmaya ihtiyaç kalmadığı görüşüne varmıştır. Sağlık Bakanlığımızsa Salgın Yönetimi Eylem Planı çerçevesinde çalışmalarını sürdürecektir diyerek “Okullarda ve diğer kapalı alanlarda maske mecburiyeti kalktı. Toplu taşıma araçlarıyla sağlık kuruluşları, vaka sayısı 1.000’in altına düşene kadar uygulamada istisnayı teşkil ediyor. Çok yakında yüzümüzün akıyla maskesiz hayata geçiyoruz. Dün 2.604 olan vaka sayısından bu belli!” dedi.

Hasbahçe Gazetesi Özel Haber

261 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.