logo

“Kara Cuma” Türkiye’yi Kızdırdı

“Kara Cuma” Türkiye’yi Kızdırdı

“Kara Cuma” Türkiye’yi Kızdırdı

Tüm dünyada “Black Friday”, yani “Kara Cuma” adı ile indirim günleri ilan edildi. Türkiye’de de uygulanan “Kara Cuma” büyük tepkilere neden oldu. Bazı ünlü markalar protesto edildi.

Onlarca markanın, ürünlerini indirimli fiyattan satışa çıkardığı ve ABD’de Şükran Günü’nden sonra gelen ilk cumaya denk gelen Black Friday, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de uygulanınca tepkilere neden oldu.

Müslümanlar haftanın en kutsal günü sayılan cuma gününe takılan “kara” sıfatı binlerce insanın tepki göstermesine neden oldu. Yüzlerce perakende ve online mağazada geçerli olan indirim günü için cumanın seçilmesi ve “Kara Cuma” olarak adlandırılması bazı kesimler tarafından “kasıtlı” olarak değerlendirildi.

“Neyin algısı, operasyonu?”

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve eski milli güreşçi Hamza Yerlikaya, bütün dünyada alışveriş çılgınlığına sahne olan Kara Cuma (Black Friday) tanımına tepki gösterdi.

Aydınlık, Bereket Bayramdır Cuma

Yerlikaya, Twitter paylaşımında “Nedir bu Kara Cuma, neden Cuma? Aydınlık, bereket bayramdır Cuma, huzurdur Cuma, güneşin doğduğu en güzel gündür Cuma, neyin algısı yapılıyor bu özel günde, neyin operasyonu yapılıyor?” diye yazdı.

“Kara Cuma” kampanyasına vatandaştan sert tepki

ABD merkezli “alışveriş çılgınlığı” kampanyasına “Kara Cuma” adı verilerek Müslümanların kutsal gününe hakaret edilmesine vatandaştan tepki geldi. Kağıthane’de bir grup vatandaş, AVM’lerde “Black Friday” kampanyasını ifşa ederek kampanyaya katılan firmalara tepki gösterdi.

Vatandaşlar sosyal medyadan attıkları tweetler ile “Kara Cumayı” kınadı. Bu akıma destek veren markaları not ettiklerini söyleyen bazı markalar, bir daha alışveriş yapmayacaklarını ifade etti. Vatandaşlar da “Black Friday” yazan mağazalardan alış veriş yapmayacaklarını dile getirdiler.

Etiketler: » » » » » » » » » » » »
1938 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.