logo

Kara Gün: 28 Şubat

Kara Gün: 28 Şubat

Postmodern Darbe 28 Şubat

28 Şubat Sürecinde 6 milyona yakın insan tek tek fişlendi. Kur’an Kursları kapandı. 8 yıllık eğitim sistemi ve üniversiteye girişte hayata geçirilen farklı katsayı uygulaması getirildi. Demokrasiye müdahale “Balans Ayarı” diye küçümsendi. Başörtülü öğrenciler üniversite kapısından kovuldu.

Türkiye siyasi tarihine geçen kara leke

Bin yıl süreceği iddia edilen bir süreçti 28 Şubat. Mimarları yanılsa da demokrasi tarihine kara bir leke olarak geçen 28 Şubat süreci, yıl dönümünde bir kez daha sorgulanıyor. Onbinlerce mağduru ve ekonomiye verdiği milyarlarca liralık zarar hiç unutulmadı ve unutulmayacak.

Müslüman Mahkûmlara Özgürlük

ÖZGÜR-DER Genel Başkanı Rıdvan Kaya bugün yaptığı basın açıklamasında: 28 Şubat sürecinde hukuk dışı yöntem ve dayatmalarla haklarında açılmış soruşturma ve yürütülmüş yargılamalar neticesinde mağduriyetleri hala sürmekte olan kişilerle ilgili olarak acilen yeniden yargılama yolunun açılması ve 28 Şubat darbe süreci mağdurları biran önce tahliye edilmedir” dedi.

İman bedel ister

28 Şubat süreci geldi geçti ama hayat ve dolayısıyla imtihan süreçlerimiz devam ediyor. Müslümanlar olarak yaşadıklarımız, ödediğimiz bedeller kimliğimizin netleşmesi, kararlılığımızın pekişmesi hususunda bize katı sağlamalı. İman bedel ister. Cennet az bir pahayla elde edilmez. Bakın bugün Suriye’de yaşananları görüyoruz. Kardeşlerimiz orada korkunç zulümlere, katliamlara, işkencelere karşın “Yarabbi Senden başkasına boyun eğmeyiz” diye haykırıyorlar. Rabbim onları da zafere eriştirsin, bizleri de kardeşlerimizin yardımcısı kılsın! Afrin Zeytindalı Kara Harekatında Mehmetçiklerimize zafer nasip etsin!

Hasbahçe Gazetesi Özel Haber

Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » »
2191 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.