logo

Karabaş Martılar İlk Defa Kağıthane’de Görüldü

Karabaş Martılar İlk Defa Kağıthane’de Görüldü

Karabaş Martılar İlk Defa Kağıthane’de Görüldü

İstanbul’da nadir görülen “kara başlı martı” türü, uzun bir aradan sonra ilk defa Kağıthane Merkez Mahallesinde Kağıthane Deresinde görüldü.

Yağmur kuşları (Charadriiformes) takımının, martıgiller (Laridae) familyasından, 35 cm kadar uzunlukta, sırtı kül rengi, karnı ak, başı kara, gagası ve ayakları kırmızı olan, Akdeniz ve Karadeniz’de yaşayan bir tür. Kış aylarında görülen bu martı türü, hızlı ve çeviktir.

Kara başlı martı (Chroicocephalus ridibundus), Avrupa ve Asya’nın çoğunda ve aynı zamanda Kanada kıyılarında da üreyen küçük bir martıdır. Nüfusun çoğu göçmen ve kışları güneye doğru göçerler. Ancak bazı kuşlar Avrupa’nın daha hafif batı bölgelerinde bulunurlar. Karabaş martılar genellikle kışı Kuzeydoğu Kuzey Amerika’da geçirirler.

Hasbahçe Gazetesi olarak İstanbul’da nadir görülen bu ‘kara başlı martı’ türünü Kağıthane Dersinde sizler için gözlemledik. Kuş gözlemcilerinden aldığımız bilgilere göre kara başlı martı türü uzun bir aradan sonra ilk defa Kağıthane’de görüldüğünü belirttiler.

Bu haberimiz üzerine bu türü fotoğraflamak isteyen kuş gözlemcileri Kağıthane Deresine gidip karabaş martıları gözlemleyebilir ve fotoğraflarını çekebilir.

Hasbahçe Gazetesi Özel Haber

Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » »
4198 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.