logo

Karadeniz’deki Toplam Gaz Keşfi 540 Milyar Metreküpe Ulaştı

Karadeniz’deki Toplam Gaz Keşfi 540 Milyar Metreküpe Ulaştı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN, “Fatih Sondaj Gemimiz, Sakarya Gaz Sahası’ndaki Amasra-1 kuyusunda 135 milyar metreküplük yeni bir doğal gaz keşfi daha yaptı. Karadeniz’deki toplam gaz keşfimiz 540 milyar metreküpe ulaştı. Bu güzel haberin ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Enerjide Bağımsız ve Güçlü bir Türkiye Geliyor

Fatih Sondaj Gemisi’nin Karadeniz’deki keşifleri:

Tuna-1 kuyusu 405 milyar m³

Amasra-1 kuyusu 135 milyar m³

Toplam rezerv 540 milyar m³

Her şey milletimiz ve geleceği için

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih DÖNMEZ, “Yapamazlar” denilen ne varsa üstesinden gelerek 2023’e emin adımlarla ilerliyoruz. Bu başarıları milletimize armağan eden tüm mesai arkadaşlarımızı yürekten kutluyorum” dedi.

Türkiye’nin Yeni Enerji Üssü: Filyos Doğal Gaz İşleme Tesisi

Sakarya gaz sahası geliştirme projesi kapsamında karada kurulacak Doğal Gaz İşleme Tesisi: Zonguldak Filyos’da inşa edilecek. Karadeniz’de keşfedilen doğal gazın boru hatlarıyla karaya bağlanacağı ilk nokta olacak. Sahadan gelen gazın; ayrıştırılması, filtrelenmesi, basınçlandırılması ve şebekeye sevk edilmesini sağlayacak. Güncelleme ve iyileştirilmelere uzun süre hizmete devam edebilecek. İnşaat ve işletim süreçlerinde ortaya çıkacak istihdam ve tedarik amaçlı ihtiyaçlarda yerli ve milli imkânlara öncelik verilecek bir tesis olacak.

Sondaj Gemilerimiz: Fatih, Yavuz ve Kanuni

Sismik Araştırma Gemilerimiz: Barbaros Hayreddin Paşa ve Oruç Reis

Hasbahçe Gazetesi Özel Haber

860 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.