logo

Karadenizliler Kağıthane’yi Coşturdu

Karadenizliler Kağıthane’yi Coşturdu

Karadenizliler Kağıthane’yi Coşturdu

İstanbul Karadenizliler Derneği
İstanbul Karadenizliler Derneği (İSKARDER)’in geleneksel olarak düzenlediği, kaynaşmanın, dayanışmanın, yardımlaşmanın, zirveye çıktığı, sıla hasretinin giderildiği 8. Karadenizliler Festivali, 08-17 Haziran’da Kağıthane Kültür Merkezi Hasbahçe Meydanında gerçekleştirdi.

Karadenizliler Festivaline, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, Kağıthane Kaymakamı A.Akın Varıcıer, ilçe başkan yardımcıları, siyasi parti başkanları, muhtarlar, STK başkanları, çok sayıda Kağıthaneliler katıldı.

İstanbul Karadenizliler Dernek Başkanı Ahmet Balcı, ”Bu ülke hepimizin, başka hiç kimsenin değil. Kim nereye giderse gitsin. Türkiye’nin hangi şehrine, köyüne giderse gitsin. Hangi kapıyı çalarsa çalsın. Benim karnım aç desin hemen sofralarını sizle paylaşırlar. Sizleri, başlarının tacı ederler. Dünyanın hiçbir yerin de bu dayanışma yoktur. Kimse bizlerin arasına fitne, fesat sokmaya  kalkmasın. Bu ülke bizim. Hiç kimse bu ülkenin bir çakıl taşına bile göz koymasın” dedi.

kağıthane kaymakamı

Kağıthane Kaymakamı A. Akın Varıcıer, Karadenizliler eğlenmesini çok iyi biliyorlar. Sevginiz, dostluğunuz dünyaya karşı bir örnek teşkil etmektedir. Memleketimizin ihtiyacı olan, sevgi dostluk mesajının buradan tüm Türkiye’ye laik olduğu şekilde yansıyacağına inanıyorum” dedi.

fazlı kılıç kağithane

Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, İstanbul Karadenizliler Derneği bu güzel organizasyonu hazırlayarak kaynaşma ve birlikteliğin en güzel örneğini sergiliyorlar. İnsanlarımızın güzel günler geçirmesini sağlıyorlar. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum dedi.

8. Karadenizliler Festivali

Karadeniz’in ünlü sanatçıları İsmail Türüt, Zeynep Başkan, Cimilli İbo, Onay Şahin, Resul Dindar ve çok sayıda sanatçı sahne aldı. Karadeniz ezgileriyle Kağıthane’yi coşturan sanatçılar sevilen şarkılarını hayranları için seslendirdi. Akşamları halaylar, horonlar çekip şarkı ve türkülerle çoşan Kağıthaneliler, gündüzleri Karadeniz’e özgü yiyecek, giyecek ve ürün stantlarını gezdiler. Karadenizliler festivali muhteşem bir final ile sona erdi.

Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » »
2145 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.