logo

Kardeşlik Sofrası Filistin’in Başkenti Kudüs’te Kuruldu

Kardeşlik Sofrası Filistin’in Başkenti Kudüs’te Kuruldu

Kardeşlik Sofrası Filistin’in Başkenti Kudüs’te Kuruldu

Kağıthane Belediyesi tarafından her yıl Ramazan ayında geleneksel olarak düzenlenen “Kardeşlik Sofrası” nın ilki 27 Mayıs Çarşamba günü Filistin’in başkenti Kudüs’te kuruldu.

Kağıthane Belediyesi tarafından Mirasımız Kudüs ve Civarındaki Osmanlı Mirasını Koruma ve Yaşatma Derneği’nin iş birliğiyle Mescid-i Aksa’nın bahçesinde düzenlenen iftarda yaklaşık 1.500 kişi aynı sofrada buluştu.

Müslümanların ilk kıblesi Mescid-i Aksa’nın bahçesinde Kağıthane Belediyesi tarafından gerçekleştirilen iftar programında Kudüs ve civarından gelen Filistinliler hep birlikte oruçlarını açmanın hazzını yaşadı.

Konu hakkında görüş aldığımız Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, “Osmanlı Devleti 1517’den 1917 yılına kadar tam 400 yıl boyunca buraya büyük hizmetler verdi. Kudüs’te gezinirken bazı evlerin kapısında ay yıldız işaretini görüyorsunuz. Filistinliler Türkiye’yi adeta ikinci vatanları olarak biliyor. Türkiye’den gelen her kişiye burada büyük bir sevgi ve saygı var. Bu yüzden her yıl geleneksel olarak “Kardeşlik Sofrası” kuruyoruz. Ecdadımızın torunları olarak aynı hassasiyeti gösterme çabası içindeyiz” dedi.

Hasbahçe Gazetesi Özel Haber

Etiketler: » » » » » » » » »
1073 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.