logo

KASTEXPO Türk Ekonomisine Damgasını Vurdu

KASTEXPO Türk Ekonomisine Damgasını Vurdu

KASTEXPO Türk Ekonomisine Damgasını Vurdu

KASTEXPO Türk Ekonomisine Damgasını Vurdu

İstanbul Fuar Merkezi 11. salonda 10-13 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilen Kastamonu Sanayi ve İş Dünyası Zirvesi “KASTEXPO” Türk ekonomisine damgasını vurdu.

KASTEXPO fuar İstanbul

Kastamonu Sanayici ve İş Adamları Derneği  (KASİAD) himayesinde ve İstamonu Gazetesi organizasyonuyla gerçekleştirilen KASTEXPO, ülke ekonomisinde ciddi katkı sağlayan Kastamonulu iş adamlarının bir araya getiren fuar niteliğindeki ilk buluşma olarak tarihe geçti.

Kastamonu Valisi Şehmus Günaydın, Kastamonu Milletvekili Murat Demir, Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, KASİAD Genel Başkanı Ayhan ve çok sayıda sanayici ve iş adamının açılışında hazır bulunduğu fuarı; yönetim kurulu üyeleriyle birlikte İstanbul Sanayi Odası Başkanı Erdal Bahçıvan, eski bakanlardan Murat Başesgioğlu, İstanbul Milletvekili Fatma Benli, eski Kastamonu Valisi Nurullah Çakır, Tosya Belediye Başkanı Kazım Şahin, Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan, Araç Belediye Başkanı Mustafa Ayanoğlu, Devrekani Belediye Başkanı Mümtaz Aliustaoğlu, Çatalzeytin Belediye Başkanı M. İhsan Uğuz, Hanönü Belediye Başkanı Serkan Uçar, Pınarbaşı Belediye Başkanı Mehmet Yılmaz, Bozkurt Belediye Başkanı Bozkurt Ekeş,  eski futbolcu Tanju Çolak’ın aralarında bulunduğu 5 binden fazla kişi ziyaret etti.

Dört gün boyunca iş dünyasını ilgilendiren etkinliklerin yer aldığı KASTEXPO’da KOSGEB Başkanı Recep Biçer’in ‘2023 vizyonunda KOSGEB’in KOBİ’lere desteği’, Yeminli Mali Müşavir Yaşar Kızılkum ise “İş Gücü Eğitimi ve İşverenlere Sağlanan Teşvikler” konusunda konferansları da gerçekleştirildi.

KASİAD Genel Başkanı Ayhan Aslan

İş ve güç birliği

KASİAD Genel Başkanı Ayhan Aslan açılışta yaptığı konuşmada, KASTEXPO’nun hemşeri birlikteliği ve memleket tanıtımın yanı sıra iş ve güç birliği açısından önemli bir buluşma adresi olduğunu söyledi.

Bir kentin kalkınması, gelişmesi ve geleceğe taşınmasında en önemli faktörün ekonomi olduğunu vurgulayan Ayhan Aslan, “Türkiye’de ilk defa fuar niteliğinde şehir zirvesi yapıyoruz. Burada 106 katılımcı firmamız var. Bu firmalar 27 sektörü temsil ediyor. Bu zirveyi Kastamonu’nun tanınması için yapıyoruz. İstanbul ve Türkiye’de çok Kastamonulu sanayicimiz yaşıyor. Bu zirve vasıtasıyla tanışarak birbirimizle alışverişi daha hızlandırdık. İstanbul’da ilk defa yaptığımız bu zirveyi önümüzdeki yıl fuar olarak düzenleyeceğiz. Sanayimizin daha güçlenmesini istediğimiz için fuarımızı ülkemiz ekonomisine katıyoruz” dedi.

Babaş: “Ciddi emekle hazırlanmış bir organizasyon”

KASTEXPO’yu içerik ve görsellik olarak doyurucu bulduğunu ifade eden Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş “İstanbul’da bulunan Kastamonulu iş adamlarımızla görsel ve içerik olarak doyurucu bulduğum bu zirvede bir arada olmaktan son derece mutluyum. Emeği geçen, organize eden, katılımcı ve ziyaretçi olan herkese minnettarız. Gelişen Türkiye’nin gelişen ili Kastamonu’nun İstanbul’da böyle zirveyle anılmasına vesile olanlara şükranlarımı sunuyorum.” şeklinde konuştu.

Demir: “Mükemmel bir organizasyon”

Sanayicinin sesini her yerde duyurmaya çalıştıklarını belirten Kastamonu Milletvekili Murat Demir de “Sanayicimizin sesini her yerde duyurmaya çalışıyoruz. Geçen günlerde Meclis’te konuşmalarımızda sanayiyi dile getiren tek biz olduk. Az önce fuarı gezdim. Daha önce çok fuara gittik. Bu fuarda herhangi bir eksik bulamadım. Mükemmel bir organizasyon yapılmış. Sanayi anlamında Türkiye’de yapılan tek organizasyon. Sayın genel başkanın ve ekibinin bunu yapması gurur verici bir olaydır. İstanbul’da sanayiciyiz ama birbirimizi tanımıyoruz. Bana göre burada Kastamonulu yüzde 25’lik bir kısım var. Mali değerlerinde bahsedildiğinde ciddi bir rakam. Bana göre sanayici iş adamı anlamında Kastamonu ilk sırada yer alıyor” ifadelerini kullandı.

Günaydın: “Sanayi şehri İstanbul’da Kastamonu’nun konuşulması önemli”

Kastamonu Valisi Şehmus Günaydın ise şunları söyledi: “Kastamonu görmediğim ve bilmediğim yerdi. Görev yerim Kastamonu olunca ve içerisinde barındırdığı değerleri yaşamaya başlayınca neden bu kadar tanıtım eksiliği yaşadığını düşünmeye başlamıştım. Hamdolsun 2 yıl oldu göreve başlayalı. Kastamonu için yapılacak ve yapacağımız çok iş var, kültürel ve tarihi değerlerinin yanı sıra ülke turizmine katma değer üretecek de bir şehir Kastamonu. Sanayi şehri İstanbul’da böylesine bir zirvede Kastamonu’nun konuşulması, Kastamonuluların buluşması çok anlamlı. Emeği geçen herkesi kutluyorum”

Hüseyin Karadeniz-Ayetullah Coşkun

Hasbahçe Gazetesi olarak İstamano Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hüseyin Karadeniz’i makamında ziyaret ettik. Kastamonu Sanayi ve İş Dünyası Zirvesi “KASTEXPO” Fuarında emeği geçen, organize eden, katılımcı ve ziyaretçi olan herkese minnettar olduğumuzu ilettik ve Kastamonu’nun İstanbul’da böyle zirveyle anılmasına vesile oldukları için teşekkür ettik.

Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » »
1065 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.