logo

Kayıp Demiryolunun Hikayesi Kitaplaştırıldı

Kayıp Demiryolunun Hikayesi Kitaplaştırıldı

KAYIP DEMİRYOLUNUN HİKAYESİ KİTAPLAŞTIRILDI

Yapımı 1914 yılında başlayıp 8 ay içinde ‘Haliç-Karadeniz Sahra Hattı’ adıyla hizmete giren ve 1950’lerin başında sessiz sedasız kayıplara karışan İstanbul’un kayıp trenine ait tüm bilgiler, Kağıthane Belediyesinin çabaları ile yıllar süren bir araştırma sonrası kitaplaştırıldı.

Prof. Dr. Emre Dölen, koleksiyoner Mert Sandalcı, gazeteci ve aynı zamanda Kağıthane Belediyesi Basın Danışmanı Hüseyin Irmak’ın ortaklaşa yürüttüğü 18 yıllık çalışma, ‘Kayıp Bir Demiryolunun İzinde’ ismiyle Kâğıthane Belediyesi’nce yayımlandı. Mert Sandalcı’nın editörlüğünde hazırlanıp Türkçe-İngilizce yayımlanan 344 sayfalık kitap, İstanbul tarihinin kayıp sayfalarını aralıyor.

Lokomotif ve vagonların kitapta yer alan çizimleriyle teknik metni ise Alan Prior isimli bir demiryolcusu tarafından hazırlanmış. Çizimlerde ölçü verildiği için maket yapımına da olanak sağlayan kitap, Prof. Dr. Emre Dölen, Mert Sandalcı ve Hüseyin Irmak’ın yazılarının yanı sıra 1915’lerde Ağaçlı Ocak Müdürlüğü yapan Şevki Bey’in ayrıntılı bilgiler içeren hâtıratına da yer verilmiştir.

Etiketler: » » » » » » » » » » » » » »
1652 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.