logo

Kıbrıs Gazilerinden ve Gazi Torunundan TEK SES: Tek Vatan, Tek Bayrak, Tek Millet, Tek Devlet

Kıbrıs Gazilerinden ve Gazi Torunundan TEK SES: Tek Vatan, Tek Bayrak, Tek Millet, Tek Devlet

Çanakkale Gazisi Torunu ve Kıbrıs Gazileri ile Kıbrıs Harekâtını ve 15 Temmuz Darbe girişimini Kağıthaneli Yaşar Teyze ile birlikte konuştuk…

gazi-hafiz-mehmetin-torunu-bulent-unsalan

Çanakkale Gazisi Hafız Mehmet’in Torunu Bülent Ünsalan: Öz Kağıthane’liyim. Merkez Mahallesi Varna Sokak’ta oturuyorum. 73 yaşındayım. Dedemler Bulgaristan’dan Kağıthane’ye gelip yerleşmiş ve buradan Çanakkale Savaşına katılmıştır. Dedem Hafız Mehmet, Çanakkale Savaşında ayağından vurularak Gazi olmuştur. Kurşun ölünceye kadar ayağında kalmıştır. Arı Burnunda savaşmış ve oluk oluk kanlar aktığını bize anlatırdı. Dedem 1964 yılının Haziran ayında vefat etmiştir. Mezarlığı Kağıthane Merkez’dedir.

kibris-gazileri-mennan-tuncer-selim-ordu

Kıbrıs Gazisi Mennan Tuncer: 1953 doğumluyum. Manisa Akhisar’lıyım. 1979 yılından beri Kağıthane Merkez Mahallesi Lale Sokak’ta oturmaktayım. Tekstilden emekliyim. 2 oğlum 1 kızım var. 1974 Kıbrıs Harekâtı başladığında Bayburt 48.Piyade Tugayı İstikam Savaş Taburu’nda 16 aylık askerdim. M1 Piyade Tüfeği kullanırdık. Kıbrıs muharip gazisiyim. İlk Kıbrıs’ta Girne’ye girdik. Her yer cehenneme dönmüştü. Her yerde ceset vardı. Yıkılmış evler, yanan binalar vardı. Bu manzara karşısında şok olduk ama korkmadık. Savaştık ve Kıbrıs’ı zalimlerin elinden kurtardık.

Kıbrıs Gazisi Selim Ordu: 1953 Tekirdağ Hayrabolu doğumluyum. 1959’dan beri Kağıthane’de ikamet ediyorum. 1980’den beri Kağıthane’de esnaflık yapıyorum. 1974 Kıbrıs Harekatında 2.Ordu 28.Tümen 50.Piyade Alayı askeri ve muharip gazisiyim.

Gaziler: 15 Temmuz darbe girişimi değil, terör eylemidir, işgal hareketidir.

Devletimize karşı gerçekleştirilmeye çalışılan saldırılar hiçbir şekilde kabul edilemez. Kahraman ve aziz milletimizin iradesine karşı yapılan bu alçak girişim, ülkemizin huzuru, devletimizin bekası için bedel ödemiş bizleri derinden yaralamıştır.

15 Temmuz darbe girişimi değil, dış odaklı terör eylemidir, işgal hareketidir. Bu terör eylemleri karşısında gerekirse tekrar gazi olacağız, gerekirse canımızı vereceğiz.

Bu terör eylemleri karşısında başta devletimizin yanında olan komutanlarımıza, askerlerimize, canını siper ederek bu terör eylemini püskürten polislerimize ve sivil inisiyatif göstererek vatanına ve milletine sahip çıkan kahraman Türk halkına şükranlarımızı borç biliriz.

Bu uğurda can veren şehitlerimizi şanlı Türk tarihi asla unutmayacaktır. Emanetleri emanetlerimizdir; namusları namuslarımızdır. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine ve tüm Türk halkına sabrı cemil dileriz. Yaralanan tüm kardeşlerimize de acil şifalar dileriz.

Bu vatan için bedel ödemiş kahramanların tek isteği, bütün vatan hainlerinin idam sehpasında sallandırılmasıdır. Tüm Türkiye olarak idam istiyoruz.

Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » »
1914 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.