logo

Kırmızı Bereliler AFRİN’DE

Kırmızı Bereliler AFRİN’DE

Kırmızı Bereliler AFRİN’DE

Özel Kuvvetler eğitimi alarak teröristlerle savaşa hazırlanan Kürt Şahinleri Tugayı, Afrin’e intikal edecek “Kırmızı Bereliler” olarak da bilinen tugayın, Afrin’deki kent merkezinin kuşatmasında ve meskûn mahal savaşında yer alması bekleniyor.

AFRİN’DEKİ HALKIMIZI KURTARACAĞIZ

Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) bileşenlerinden Hamza Tümeni tarafından oluşturulan Kürt Şahinleri Tugayı, Zeytin Dalı Harekâtında YPG/PYD/PKK ve DEAŞ’a karşı savaşmak için hazırlıklarını tamamladı.

Tugayın içindeki savaşçıların 400’ünü Kürt, 200’ünü Arap unsurlar oluşturuyor. İntikal öncesi askerlerine Kürtçe hitap eden Kürt Şahinleri Tugayı’nın Genel Komutanı Hasan Abdullah Kulli, “Biz, Azez bölgesinin Kürtleriyiz. Biz Hamza Tümeninin mensuplarıyız. İnşallah Afrin’e ulaşacağız. İnşallah Afrin’deki halkımızı, PKK zulmünden kurtaracağız” dedi.

HİLAL OLUŞTU

Türk Silahlı Kuvvetlerinin Afrin Operasyonunun birinci ayağı tamamlandı. Kilis ve Hatay hattından gelen tüm askerler birleşti ve hilal oluştu.

2021 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

TSK ve operasyonlara destek veren ÖSO güçleri, harekatından başından buyana YPG/PYD/PKK ve DEAŞ’ın işgalindeki Afrin’de 1’i belde merkezi, 84’ü köy, 6’sı köy altı yerleşim ve 20’si stratejik dağ veya tepe, biri YPG/PYD/PKK’ya ait olmak üzere 112 noktayı örgütten kurtardı. Harekâtın başlangıcından bu yana 2021 terörist öldürüldü.

Etiketler: » » » » » » » » » » » »
1143 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.