logo

KISKANANLAR ÇATLAMASIN, HAZMOLİN İYİ GİDER!

KISKANANLAR ÇATLAMASIN, HAZMOLİN İYİ GİDER!

Hepimizin sınavı ayrıdır. Bulunduğumuz konumun hakkını vermek de bir sınanmadır, yaptığımız işin, verdiğimiz mücadelenin gereğini yerine getirmek de öyle.

Küresel ölçekte safların ayrıştığı, kimin elinin kimin cebinde olduğunun açığa çıktığı bir turnusol dönem yaşıyoruz. Kamu çalışanları adına hak mücadelesi veren sendikacılığa bakışımızı ortaya koyarken çok defa “iyiliklerin artırılması kötülüklerin azaltılması”  ifadesini kullanmışızdır. Her şey bir tarafa, Kudüs Şairi olan bir kurucu genel başkanın sendikasını temsil ediyorsanız farkınızı ortaya koyacak söyleminiz veya eyleminiz olmalıdır elbette.

Hayat devam ediyorsa; bir elin merhametin yayılması öteki elin adaletin yayılması için olmalıdır. Eğitim Bir Sen olarak; hem insan olmanın gereği zulme sessiz kalmayan eylemleri ile hem de üyesinin derdiyle hem dert olmak için öğretmenler odalarını, kurumlarını ziyaretlere devam etmektedir. Biz ne masum ve mazlum halkların açısına bîgâne kalacağız ne de eğitim çalışanları adına çabalamaktan geri duracağız.

Ekim ayı Z raporumuzu genel başkanımız kamuoyu ile paylaştı. Eğitim Bir Sen ailemize 9207 eğitim çalışanı daha katıldı. Paylaşımın altına yazılan ismi meçhul de olsa kimlikleri aşikâr olan arkadaşların hazımsızlığını görünce prospektüsüne bakmaları şartıyla bir ilaç ile reçete önereceğim:

Belli ki;  bu psikolojik kabız, bünyenize zarar vermiş arkadaşlar. “Kıskananlar çatlasın!”  demeyeceğim En yakın eczaneye uğrayarak Hazmolin alarak sorunu çizebilirsiniz. Ha! Unutmayın 20’lik olanından!

İdris Şekerci
EBS İstanbul 6 No.lu Şube Başkanı

175 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.