logo

Koçlukla İlgili Her Şey Bu Kitabın İçinde

Koçlukla İlgili Her Şey Bu Kitabın İçinde

Koçlukla İlgili Her Şey Bu Kitabın İçinde

“Koçluk için Bir Arada” diyen 24 Koç tarafından, koçluğu, teoriden pratiğe taşıyan süreci anlatan “Teoriden Pratiğe Koçluk” Kitabı Ekim ayında PEON Yayınlarından çıktı.

Profesyonel Koçluk Meslek Kabul Edildi

Profesyonel koçluğun 2015 yılında Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) tarafından Türkiye’de bir meslek olarak kabul edilmesi yerli ve yabancı kaynaklı eğitimlerin içeriklerinin gözden geçirilmesine ve koçların meslekte yetkinleşme çabalarına ivme kazandırdı. Koçlukta yetkinleşmek, sahada koçluk yapabilir olmanın şartı oldu.

Farkındalıktan Başarıya Giden Yolculuğun Altyazı

Bu kitap, profesyonel koçluğu merak edenler, mesleğe yeni başlayan veya meslekte yol kat etmiş koçlar için bir el kitabı olması amacıyla; “Koçluk için Bir Arada” diyen 24 koç tarafından, koçluğu ‘teoriden pratiğe’ taşıyan süreci anlatan yalın bir dille yazıldı. Kitapta profesyonel koçluğa ilişkin temel kavramlar, koçluk yaklaşımları, koçluğun odak alanları, koç-müşteri ilişkisi, koçluk hizmetinin sınırları, araç ve yöntemleri, sık rastlanan yanlış uygulamalara açıklık getiren ayrıntılar ve mesleki yeterliliklere yer verildi.

Profesyonel koçluk, yaşam boyu öğrenme ve sürekli gelişim anlayışıyla uygulanması gereken, sınırları ve çalışma alanı belirlenmiş bir meslek. Amacımız, hak ettiği yere ulaşma yolculuğunda koçluk mesleğini güçlendirecek, meslekte doğru yaklaşım ve yöntemlerin kullanılmasına, mesleğe ilişkin ortak anlayış ve ilkelerin yerleşmesine katkıda bulunacak bir eser ortaya koymak.

Öte yandan, toplumsal hayatın ve iş ilişkilerinin bütününe baktığımızda, koçluk bakış açısından faydalanmaya hayatın her alanında ihtiyacımız var. Kitabın bu ihtiyacın ortaya çıkarılmasına katkıda bulunacağını umuyoruz.

Yazarlar:

Ali Aktuğ, Aslıhan Coşkun, Banu Ballıktaş, Çağlar Çabuk, Ceren Kayalar, Ceyda Tezel, Demet Ulus, Deniz Güre Emek, Ebru Oğuş, Esra Doyuk, Esra Teoman Bener, Filiz Güleç Kutlu, Filiz Okat, Gülay Keser Es, Hatice Boşça, Dr. Kadriye Işıklar Pürçek, Kemal Yaşar Şahin, Leyla Fidanay, Mehmet Büyükkalfa, Mikail Çakmak, Özge İlker, Özlem Özcan, Öznur Yılmaz Berk, Serkan Aydınhan

Peon Yayınları Bir Savaş Erman Markasıdır.

 

Hasbahçe Gazetesi Özel Haber

Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » »
3448 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.