logo

Kolej Gibi İmam Hatip Ortaokulu

Kolej Gibi İmam Hatip Ortaokulu

Kolej Gibi İmam Hatip Ortaokulu

Kağıthane’nin en başarılı ortaokulları arasında yer alan Gültepe İmam Hatip Ortaokulu, farklı bir okul profili sergiliyor.

Aradığınız her şey bu okulda!

Devlet okulu olan bu okulda; proje sınıfları, matematik-fen olimpiyat sınıfları, robotik kodlama sınıfları, hafızlık eğitimleri, resim atölyesi, müzik atölyesi, teknoloji ve tasarım atölyesi, bilişim atölyesi, fen laboratuarları, oturma ve dinlenme alanlarından, satranç, akıl-zekâ oyunlarına kadar pek çok alanda eğitim veriliyor.

Hafızlık Projesi Hayata Geçiyor

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Din Öğretimi Genel Müdürlüğü ile Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü arasında imzalanan protokol gereği “Örgün Eğitimle Birlikte Hafızlık Projesi” 2020-2021 Eğitim ve Öğretim yılı itibari ile Gültepe İmam Hatip Ortaokulunda hayata geçiyor.

Gültepe İmam Hatip Ortaokulunda hafızlık projesine kayıt olan öğrenciler, “Örgün Eğitimle Birlikte Hafızlık” projesi kapsamında Kur’an-ı Kerim’i de ezberleyerek akademik bilgilerini hafızlıkla taçlandıracaklar.

Okulun bünyesinde yapılacak olan hafızlık  eğitimi için kayıtlar başlamıştır. Online kayıt için ilgili formu doldurmanız gerekmektedir.

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScfxntuWpblvBmL1O_hpYL3Mdw9pyzDqfcmO9SPIkoHw8etsg/viewform

Hafızlık sınıfının Kur’an-ı Kerim Öğretmeni Abdülkadir Koyuncu, “Öğrencilerimiz hafızlığa hazırlık sürecinde tecvit, talim, Kur’an-ı Kerim ve dini bilgilerini tamamlamış olacaklar. Bir sonraki adımda Osmanlı usulüne uygun olarak hafızlıklarına başlayacaklar. Kur’an-ı Kerim’de 30 cüz, her cüzde de 20 sayfa var. Her cüzün son sayfasından başlayarak ezberleyecekelr. 30 gün içerisinde bunu tekrar yaparak ezberledikleri sayfaları arttıracaklar. Öğrencilerimiz yaklaşık 2 yıl içinde hafızlığını tamamlamış olacaklar. Son yılda hafızlığının haslamasını yaparak ortaokulla birlikte hafızlığını da bitirmiş bir şekilde mezun olacaklar” dedi.

Tercihiniz Gültepe İmam Hatip Ortaokulu Olsun

Gültepe İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Necat KORKMAZ, “İmam Hatip Okulları ortaokul ve lise bölümlerinden oluşmaktadır. Normal ortaokul ve lise müfredatına ek olarak dini ve ahlaki eğitim veren, mesleğe ve üniversiteye öğrenci yetiştiren, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından denetlenen resmi devlet okullarıdır. İdareci, öğretmen, öğrenci ve velileri ile bütünleşip ortak akıl yürüten bir yönetim anlayışıyla ve okulumuz için mesai gözetmeksizin canla başla çalışan dinamik eğitim kadromuzla eğitim-öğretime tüm hızımızla devam ediyoruz. Okulumuz öğretmen ve öğrencileri yerel ve ulusal düzeyde her türlü sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlere katılmakta ve başarı elde etmektedir.

Okulumuzda diğer ortaokullarda görülen; Matematik, İngilizce, Türkçe, Beden Eğitimi vb. gibi bütün dersler aynı ders saati ile eksiksiz olarak okutulmaktadır. Bu derslere ilave olarak haftada 2’şer saat Hz.Muhammed (s.a.v.)’in hayatı, Kur’an-ı Kerim ve Arapça dersleri verilmektedir.

Sizin aracılığınızla öğrencilerimize bir mesajım olacak; “Başarmak istiyorsanız, hedefiniz varsa, okumayı seviyorsanız ve gelecek benimdir diyorsanız, tercihiniz Gültepe İmam Hatip Ortaokulu olsun. Eğitimde yeni normale, yeni hijyen tedbirlerimizle hazırız. Çocuklarınızın sağlıklı, güvenli ve başarılı bir okulda eğitim almaları için acele edin!” dedi.

Okul Müdürü Necat KORKMAZ, hafızlık projesiyle ilgili olarak da “inancını, milli, manevi ve ahlaki değerlerini özümseyen, sadece Kur’an-ı Kerim’i ezberleyen değil aynı zamanda onu idrak eden, anlayan ve hayatına tatbik eden bireyler yetiştirmeyi amaçladıklarını” söyledi.

2020-2021 Erken Kayıt Dönemi Başladı

Okula kayıt yaptırabilmek için öğrencinin kimlik fotokopisi ve 4.sınıf karne fotokopisi gereklidir. Öğrenciler velisiyle beraber okula gelerek kontenjanlar dâhilinde kayıt yaptırabilirler.

Okul web sitesi: http://gultepeimamhatip.meb.k12.tr/

Okuldan Resimler:

Hasbahçe Gazetesi Özel Haber

Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » »
2884 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.