logo

Korkma Ya Ebu Bekir! Biz iki kişi değiliz…

Korkma Ya Ebu Bekir! Biz iki kişi değiliz…

Kutsal Yolculuk Hicret

talha uğurluel kutsal yolculuk

Hepimizin bildiği en basit anlatımıyla Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.v.) ve sahabe efendilerimizin Mekke’den Medine’ye göç etmesidir Hicret. Bu tanım kolayca dile gelir ama kaçımız farkındayız hicretin asıl manasının? Elli beş dereceyi aşan sıcaklıkta, günümüz koşullarında bile zorlayacak güzergâhta inananları bu yolculuğa iten sebeplerin… Ve bu kutsal yolculuğun nasıl bir gönülden bağlanma süreci gerektirdiğinin… 

Gültepe Kültür Merkezi’nde Kağıthanelilerle buluşan Talha Uğurluel Mekke’den Medine’ye hicret yolculuğunu anlattı.

talha uğurluel hicret

Belgesel hazırlamak amacıyla Hicret yolculuğuna çıkan Tarihçi Talha Uğurluel, Mekke’den Medine’ye yolculuk yaptı. Kutsal Yolculuk Hicret söyleşisinde Mekke’den Medine’ye yolculuğu Kağıthanelilere anlatan Uğurluel, her insanın içinde bir hicret var. Efendimiz’in (s.a.v.) hicretinin en büyük özelliği eğer hicret etmeseydi müslümanlık olmazdı, inandığımız değerler olmazdı. Bu açıdan bakmak lazım diyerek çektiği fotoğrafları da davetlilerle paylaştı.

Sinevizyon gösterisi eşliğinde yolculukta başına gelenleri anlatan ve Peygamberimizin bulunduğu yerlerin fotoğraflarını da izleyenlerle paylaşan Uğurluel, Mekke, Kâbe, Mescid-i Haram, Hz. Ebubekir’in evi gibi yerler hakkında bilgi verdi. Yolculukları sırasında Osmanlı eserlerine rastladıkları söyleyen Uğurluel, “Çölün ortasında Kanuni Sultan Süleyman’ın eserlerine rastladık.” dedi.

hira dağı Kutsal-Yolculuk-Hicret

Mehmet Akif Ersoy’da İstiklal Marşımızı yazarken Hicret’ten esinlendiğini ifade eden Uğurluel, “Peygamberimiz mağarada Hz.Ebubekir’e “Korkma ya Ebubekir. Biz iki kişi değiliz. Bizim yanımızda üçüncü var” demiş. Mehmet Akif Ersoy’un yazdığı İstiklal Marşı’mızda yer alan “Korkma”  bize aynı zamanda Hicret yolculuğunu da anlatmaktadır” dedi.

Başkan Kılıç’ın Uğurluel’e teşekkür plaketi ve çiçek vermesinin ardından program sona erdi.

Etiketler: » » » » » » » » » »
3632 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.