logo

Kültür ve Sanat Eserleri Atölyesi Açıldı

Kültür ve Sanat Eserleri Atölyesi Açıldı

Osmanlı İmparatorluğu döneminde Sadabad Mesire Alanı’nın güvenliğinden sorumlu 66. Yeniçeri Ortası’nın kullandığı yer olan tarihi Karakol Koğuşu, kültür ve sanat eserleri atölyesi oldu.

Kağıthane Belediyesi ilçesine kazandırdığı 34 eserine bir yenisini daha ekledi. Kağıthane Merkez’de Sadabad Mesire Alanı’nda bulunan Tarihi Karakol Koğuşu’nun restorasyon ve peyzaj çalışmaları tamamlanarak hizmete açıldı.

Kağıthane Merkez’de yer alan eski Karakol Koğuşu’nun açılış töreni vatandaşların yoğun katılımıyla gerçekleşti. Restorasyon çalışmaları sonrasında kültür ve sanat eserleri atölyesi olarak kullanılacak tesis, vatandaşlardan tam not aldı.

Açılışta konuşan Kağıthane Kaymakamı Hasan Göç, Belediyenin ilçedeki tarihi eserlere sahip çıkıyor olmasının önemli olduğunu söyledi. Kaymakamlık hizmet binasının da tarihi bir yapı olduğunu ifade eden Kaymakam Göç, “Güzel bir ilçeye atandığımı kaymakamlık binasına girdiğim ilk andan itibaren anladım. Harika bir binaya sahibiz. Emeklerinden dolayı başkanımız ve ekibine teşekkür ediyorum” dedi.

Başkan Fazlı Kılıç da ilçeye 34 yeni eser daha kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, Kağıthane’nin tarihi ve kültürü ile ön planda olan bir ilçe olduğuna dikkati çeken Kılıç, “Restore ettiğimiz eserlerden biri de Eski Karakol Koğuşu. Burayı kültür ve sanat eserleri atölyesine çevirdik. Kağıthane’mize hayırlı olsun’” dedi.

Etiketler: » » » » » » » » » »
1299 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.