logo

Kur’an ayetleri ışığında peygamberlerin hayatları

Kur’an ayetleri ışığında peygamberlerin hayatları

Kur’an ayetleri ışığında peygamberlerin hayatları

 kitap

Yazar Osman KOCA tarafından Beyan Yayınları’ndan çıkan eser, her yönüyle farklı bir tat bırakıyor okurunda.

Kutsal elçilerin hayatlarını daha önce hiç böyle okumamıştınız diyen yazar sırf ve salt ayetlerden yola çıkarak öykü çattığını söyledikten sonra sözlerine şöyle devam ediyor:  Biz bu çalışmada, Kur’an’da adı geçen 25 peygamberin hayatını anlatmaya çalıştık. Yine Kur’an’da adı geçtiği halde peygamber olup olmadıkları konusunda kesin bilgi bulunmayan Hz. Üzeyr, Hz. Lokman ve Hz. Zülkarneyn hakkında da bilgi verdik. Böylece 28 kişiden oluşan bir peygamberler hayatı sunduk. Bu peygamberlerin hayatlarına ilişkin var olan âyetlerden hareketle bilgiler verdik.

Yıllarımızı alan bu eseri, öteki türdeşlerinden farklı kılan yönü; anlatılan Peygamber hayatlarının hayali bir hikâye kurgusuna sahip olmamasıdır. Anlatılanlar, Kur’an-ı Kerim’in atmosfer ve ruhuna tümüyle uyum arz etmektedir. Çünkü bu kitabı oluştururken, Peygamberlerin hayatları ile ilgili tutarsız, yanlış ve sıhhatine inanılmayan hiçbir kaynak kullanmamaya gayret etik. Temel dayanak olarak Kur’an âyetlerini esas aldık.

Konunun anlaşılmasına katkı sağlayacağını düşündüğümüz için Peygamberlerin yaşadıkları coğrafyanın da bilinmesini istedik. Bu nedenle çalışmamıza her peygamberin yaşadığı coğrafi alana ilişkin çizimler ilave ettik.

Kitabın sonunda sağlıklı ve bilinçli şekilde okunan bölümlerin ölçme ve değerlendirmelerinin yapılabilmesi için çoktan seçmeli yeni bir format hazırladık.

Son olarak bütün peygamberlerin ortak vasıflarını gösteren bir çizelge çıkardık ki; okuyucularımız peygamberler hakkında Kur’an’ın sunduğu tabloyu derli toplu halde görebilsinler. 

Etiketler: » » » » » » » » » »
1914 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.