logo

Kur’an-ı Kerim-i Güzel Okuma Yarışması ve Temennilerimiz

Kur’an-ı Kerim-i Güzel Okuma Yarışması ve Temennilerimiz

Birkaç seneden beri ara ara büyük camilerimizde yapılan güzel kuran okuma, kurralarımızın, hafızlarımızın yüce kitabımızı sevmeye ve sevindirmeye yönelik çalışmaları memnuniyet verici.

Bu sene TRT tarafından yapılan güzel Kur’an okuma yarışması ise daha anlamlı, geçlerimizin ufuklarını açmaya, özendirmeye yönelik, başka şeyleri taklit ve kendine ait olmayan değerler yerine kendi öz kültürümüzle alakalı, faydalı, sevaplı ve aydınlık gençlerin kendi kitabımızı tanımaya, tanıtmaya katkı sağlayacak bir girişimin öncüsü olacaktır inşallah.

“Reis’ül Kurra” (Kur’an-ı Kerim’i Peygamber Efendimizin izin verdiği 10 kıraat üzere okuyan hafızlar) Abdurrahman Gürses Hoca Efendi vb. lerinin sayısı arttıkça ülkemizin manevi değerlerinin kıymeti bizim insanlarımız tarafından takdir edildikçe ve bu yolun izini sürdüren gençlerimiz yetiştikçe toplum sırat-ı müstakimden, doğru yoldan ayrılmayacaktır.

Türkiye’deki İlahiyat Fakülteleri ve Haseki Eğitim Merkezi gibi özel eğitim ve kurumlar güzel din alimleri ve güzel Kuran-ı Kerim okuyan insanlar yetiştirmekte.

Fakat dünyayla entegre olmuş alim ve kurraların yetişmesi için daha çok benzeri kurumlara ihtiyaç var ve bunların teşvik edilmesi, her dalda geliştirilmesi, yeni uluslar arası derecelere girecek eğitim ve öğretime ulaşması, ulaştırılması gerekir.

Türkiye’mizde bir Ezher Üniversitesi kendi dalında Sorbonne Üniversitesi gibi önde gelen üniversitelere ihtiyaç var.

TRT’nin güzel Kur’an okuma yarışmasındaki birçok genç yetenek kulaktan dinleyerek senelerce internet vb.yerlerden Dünyaca adı bilinen Mustafa İsmail, Muhammed Sıddık el-Minşavi, Abdulbasit Abdussamed gibi şahsiyetlerin okuyuşunu taklit ederek güzel bir okuyuş sergilemişlerdir.

Bizde de örnek kurraların, gençliğe idol ve örnek olabilecek önderlerin yetişmesi niçin olmasın?

Maalesef 28 Şubat döneminde Ezher mezunu binlerce genç denklik verilmediği için sıkıntıya düşmüş yakın zamanda YÖK tekrar durumu düzelterek denklik ve fark dersleri ile durumu düzeltmiştir.

Biz üniversite ve benzer kurumlarımızda aynı zamanda dünyaca ünlü ve yetenekli gençler yetiştirmek için hem Türk usulü Kur’an okuma hem de bir Arab usulü, şivesiyle, stiliyle bir Mustafa İsmail vb. kurralar gibi okuyabilen gençler yetiştirmek için mısır vb. ülkelerden örnek âlim ve şahsiyetler getirerek öğretim kadromuza almamız gerekir.

Henüz mevcut ilahiyat fakültelerinde yabancı öğretim üyesi, Arap usulü okutman, öğretim üyesi yok derecede az.

Ülke olarak her dalda olduğu gibi bu konuda da eksiğimizi tamamlamak, örnek olmak temennimiz tabiî ki.

TRT’de Reklam;

Kuran-ı kerim güzel okuma yarışması arasına sırf reklam koymak adına  hem kamu, hem de özel banka reklamı koymak  Kur’an-ın ruhuna aykırı olsa gerek, zaten her yerde  bu tür reklam var, Kur’ana uygun başka reklam koymak  mümkün. Banka reklamına karşı değiliz fakat her şeyin bir yeri, zamanı olmalı diye düşünmeden edemeyiz.

Şehitlerimiz;

31-5-2017 Şırnak’ta şehit düşen değişik rütbedeki şehitlerimize Allah’tan rahmet dileriz, ülke olarak başımız sağ olsun.

Vatan hepimizin, Bakara Suresi, Ayet 153’te Cenab-ı Hak; ”Allah yolunda öldürülenlere “ölüler demeyiniz” Hayır onlar diridirler fakat siz farkında olamazsınız” buyurur.

Bizler şehitlerimiz ve bu ülke için canlarını veren her vatan evladı için müteşekkiriz. Bu ülke onlar sayesinde mevcudiyetini devam ettirmektedir.

Ruhları şad olsun, makamları cennet olsun.

Selam ve dua ile

Fethullah Fakıoğlu

Etiketler: » » » » » » » » » »
1689 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.