logo

Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışmasının Türkiye Birincisi Muhammed İsmail Demirel Oldu

Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışmasının Türkiye Birincisi Muhammed İsmail Demirel Oldu

TRT’nin bu sene 5’incisini düzenlediği Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışmasının finali 12 Mayıs Çarşamba günü Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde gerçekleştirildi. Yarışmanın birincisi Muhammed İsmail Demirel oldu ve ödülünü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan aldı.

Ramazan ayı boyunca iftar sofralarımıza misafir olan Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışmasını Mustafa Cihat Kılıç’ın sunarken jüri üyeliklerini Dr. Mehmet Ali Sarı, Halil Necipoğlu, Osman Egin ve Hafız Osman Şahin yaptı.

Muhammed İsmail Demirel Türkiye 1.si Oldu

TRT1’de yayınlanan Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışmasının finalinde Kağıthane’den Çeliktepe Aydınlar Camii İmamı Hasan Demirel’in oğlu Hafız Muhammed İsmail Demirel en yüksek puanı alarak birinci oldu.

Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışmasında bu yıl birinci olan Muhammed İsmail Demirel 483 puan alarak 50 tam altın, ikinci Serkan YILDIZ 480 puan alarak 25 tam altın ve üçüncü Mesut Topçuoğlu da 479 puan alarak 15 tam altın kazandı.

Rabbim Kur’an ahlakıyla ahlaklanan kullarından eylesin

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yarışmanın, ramazan akşamlarının bir klasiği haline geldiğini, her yaştan ve her kesimden insanın beğeniyle takip etmektedir.

Her ne kadar birileri rahatsız olsa da yarışmanın da etkisiyle gençlerimiz ve evlatlarımızın Kur’an’ı öğrenmeye, güzel okumaya, hafızlığa olan ilgilerinin de arttığını müşahede ediyoruz. Katılımcılar arasında gençlerimizin oranının her geçen yıl çoğalmasından, büyük bir bahtiyarlık duyduğumu belirtmek istiyorum. Kur’an-ı Kerim en çok da gençlerimizin o davudi seslerine yakışıyor. Rabbim her birinin sesine, nefesine, yüreğine kuvvet versin diyorum.

Yarışmaya katılan ve dereceye giren tüm hafızları, tüm karilerimizi tebrik ediyorum. Rabbim, hepimizi Kur’an-ı Kerim’in nuruyla aydınlanan, onun ahlakıyla ahlaklanan kullarından eylesin. Rabbim, bu Ramazanı İslam dünyasının buruk geçirdiği son ramazan kılsın” dedi.

Başarıları daim olsun

Hafız Muhammed İsmail Demirel’in babası İstanbul Kağıthane Çeliktepe Aydınlar Camii İmamı Hasan Demirel ise “Oğlumuzla gurur duyuyoruz. Başarılarının daim olmasını Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyoruz. Bizler Aydınlar Camii Kur’an Kursunda yüzlerce hafız yetiştiriyoruz. İki oğlum da hafızlık yapıyor. Yarışmaya katılan ve derece alan arkadaşları da tebrik ediyorum. Rabbim Kur’an’dan ve doğru yoldan ayırmasın. Rabbim okuyan, anlayan ve hayatına uygulayan kullarından eylesin” dedi.

Hasbahçe Gazetesi olarak yarışmada derece alan hafız kardeşlerimizi tebrik ediyor, TRT yönetimini nitelikli, özgün, milli ve manevi değerlerimize sahip çıkan programlara imza attıkları için teşekkür ediyoruz.

Muhammed İsmail Demirel Kur’an Tilaveti

Hasbahçe Gazetesi Özel Haber 


1722 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.