logo

Kuran’ın İzinde Hat ve Tezhip Sergisi Açıldı

Kuran’ın İzinde Hat ve Tezhip Sergisi Açıldı

Kuran’ın İzinde Hat ve Tezhip Sergisi Açıldı

Kuran’ın izinde Hat ve Tezhip Sergisi Açılışı Kağıthane

Kağıthane Belediyesi’nin Mayıs Ayı Kültür Sanat Etkinlikleri kapsamında ziyarete açtığı “Kuran’ın izinde Hat ve Tezhip” sergisi 05-12 Mayıs tarihleri arasında ziyaretçilerini bekliyor.

Kuran’ın izinde Hat ve Tezhip Sergisi Gültepe Kültür Merkezi

Hattat Ahmet Demir ve Kızı Müzehhibe Nurbanu Demir’in beraber hazırlamış oldukları hat sanatı eserlerinin sergilendiği “Kuran’ın izinde Hat ve Tezhip” sergisi Gültepe Kültür Merkezi’nde ziyaretçilere açıldı.

Gültepe Kültür Merkezi’nde düzenlenen “Kuran’ın izinde Hat ve Tezhip” sergisi açılışına çok sayıda Kağıthaneli vatandaş katıldı. Serginin açılışını gerçekleştiren Başkan Kılıç, “Kağıthane Belediyesi sosyal belediyeciliğin bir gereği olarak kültürel çalışmalar yapmak ve kaybolan ve unutulmaya yüz tutmuş meslekleri ve sanatkârlarını yakından tanıtmak tarihsel görevimizdir. Değerli Hattat Ahmet Demir ve kızı Müzehhibe hanımın yapmış olduğu en güzel Hat ve Tezhip eserlerini kültür merkezimizde sergilediler. Kendilerini çok teşekkür ediyorum” dedi.

Hattat Ahmet Demir-Müzehhibe Nurbanu Demir-Fazlı Kılıç

Hattat Ahmet Demir, Belediye Başkanı Fazlı Kılıç’a Ali İmran 139. Ayeti’nin bulunduğu Hat hediye etti. Gültepe Kültür Merkezi’nde düzenlenen sergi 05-12 Mayıs tarihleri arasında ziyaretçilere açık olacaktır.

Hattat Ahmet Demir Kağıthane

Hattat Ahmet Demir kimdir?

Ünlü Hattat Ahmet Demir, 1996 yılında Hattat Hafız Yusuf Sezer’den ders almaya başladı. 2002 yılında icazetini aldı. 2004 yılında T.C. Kültür Bakanlığı sanatçı kartı aldı. Yurt içi ve yurt dışında pek çok eseri bulunan Demir, halen aktif olarak Hat Sanatına hizmet etmektedir. 

Etiketler: » » » » » » » » » »
1890 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.