logo

Kutlu Doğum Haftası Başladı

Kutlu Doğum Haftası Başladı

Kutlu Doğum Haftası Başladı

Kağıthane İlçe Müftüsü Mevlüt Haliloğlu Kutlu Doğum Hafası

Kağıthane İlçe Müftüsü Mevlüt Haliloğlu, “Kutlu Doğum Haftası” münasebetiyle basın açıklaması yaptı.

Kağıthane İlçe Müftülüğünde bir araya geldiğimiz İlçe Müftüsü Mevlüt Haliloğlu, bu yıl ki “Kutlu Doğum Haftası” temasının “Hz. Peygamber, Tevhid ve Vahdet, Gelin Birlik Olalım” olduğunu söyledi.

Kağıthane Müftülüğü Kutlu Doğum Hafası Basın Açıklaması

İlçe Müftüsü Mevlüt Haliloğlu’nun yaptığı basın açıklaması:

Âlemlere rahmet olarak gönderilen sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed’ in (a.s) doğum yıldönümü olan 20 Nisan’ın içinde bulunduğu hafta, 1989 yılından bu yana Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı’nın önderliğinde, yurtiçinde ve yurtdışında Kutlu Doğum Haftası adı altında çeşitli programlarla kutlanmaktadır. Bu programlarda Hz. Peygamberin insanlığa getirdiği evrensel mesaj,  kadın-erkek, genç-ihtiyar her meslek ve meşrepten insana anlatılmaktadır.

Doğumunu kutladığımız Peygamberimizin hayatında, gönderildiği dönemde olduğu gibi günümüzde de, bireysel ve toplumsal hayatımızı aydınlatacak güzel örnekler vardır. O, insanı insan yapan bütün güzelliklerin ve ahlâkî erdemlerin odaklandığı bir şahsiyettir. O’nun örnek alınması, Kur’an merkezli olarak bütün yönleriyle tanınması, insanlığın huzur ve mutluluğu için yaptığı çağrının güncelleştirilerek hayatımıza yansıtılmasıyla mümkündür.

Sevgili Peygamberimize duyulan derin sevgiden dolayı yıllardır, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın önderliğinde 14-20 Nisan tarihlerinde icra edilen Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri, Milletimizce hüsn-ü kabul görmektedir. Memnuniyetle müşahede etmekteyiz ki, pek çok vatandaşımız bu haftayı adeta dört gözle beklemekte, bu haftanın feyzinden istifade etmeye çalışmaktadır.

Kutlu Doğum Haftasında her yıl yapılan faaliyetler, belli bir konu ekseninde yürütülmektedir. Bu yıl da üzerinde durulacak konusu şudur: Hz. Peygamber Tevhit ve Vahdet – Gelin Birlik Olalım.

Bu hafta boyunca, Yüce Allah’ın (c.c.) âlemlere rahmet olarak gönderdiği, büyük bir ahlak üzere olduğunu bildirdiği, hikmet yüklü adalet Peygamberi Hz Muhammed’ in (a.s) örnek ahlakı üzerinde durulacaktır. Sevgili Peygamberimizin Kur’an eksenli evrensel ilkeleri çerçevesinde, bizzat yaşayarak bütün insanlığa öğrettiği insan merkezli medeniyeti nasıl inşa edildiği anlatılacaktır.

Kutlu Doğum Haftalarındaki düzenlediğimiz programlara bütün vatandaşlarımızın katılmasını bekliyoruz. Bu programlarımızın icra edilmesinde bizi destekleyen Sayın Kaymakamımıza teşekkür ederiz. Ayrıca, bütün programlarımıza destek olan, salonları tahsis eden, Kutlu Doğum Haftası için okullarda düzenlediğimiz yarışmalardaki kitapları ve ödülleri büyük ölçüde karşılayan; hazırladığımız broşür, afiş vb. dokümanların basımını ve ikramları karşılayan Belediye başkanımız Sayın Fazlı KILIÇ’ ın şahsında bütün belediye çalışanlarına ve bize destek olan herkese çok teşekkür ederiz.

Açılış programında, Kur’an ziyafeti programlarında, konferanslarda ve camilerdeki diğer programlarda her kademede görev alan din görevlilerimize, cami dernek yöneticilerimize; ayrıca, aynî, bedenî ve fikri olarak Müftülüğümüze destek olan ve burada adlarını sayamayacağımız herkese ayrı ayrı teşekkür eder, hayırlı bol kazançlar, sağlıklı ve huzurlu bir hayat dileriz.

Bu anlamlı hafta dolayısıyla geçen yıllarda olduğu gibi bu yıl da, Müftülüğümüzce bir dizi program planlanmıştır. Aşağıda bir kısmı sıralanan programlarımıza bütün vatandaşlarımız davetlidir.

KUTLU DOUĞUM HAFTASI’nın İlçemiz, İstanbul’umuz, Milletimiz ve bütün Müslümanların birlik ve dirliğine vesile olmasını, huzurumuzu tehdit eden her türlü olumsuzluğun yerini barış ve mutluluğun almasını Cenâb-ı Allah’tan diler ve bütün vatandaşlarımızı Müftülüğümüzce düzenlenen programlara beklerim.

Mevlüt Haliloğlu-Ayetullah Coşkun

 

KAĞITHANE MÜFTÜLÜĞÜNCE DÜZENLENEN 2016 YILI

KUTLU DOĞUM HAFTASI ETKİNLİKLERİ

KAĞITHANE MÜFTÜLÜĞÜ 2016 YILI KUTLU DOĞUM HAFTASI PROGRAMLARI:

10 Nisan 2016 Pazar

AÇILIŞ PROGRAMI

Yer: Talatpaşa Mh. Cuma Pazarı Yeri – KAĞITHANE

14 Nisan 2016 Perşembe

*KUR’AN ZİYAFETİ

(Bayanlara Özel)

Okuyucular: Emine SAĞLAM, Müzeyyen ÇEVİK, Sultan KADIOĞLU,

Seher YÜZGEÇ, Birsen KAPICIOĞLU

Saat: 14: 00 Yer: Cumhuriyet Camii – KAĞITHANE

15 Nisan 2016 Cuma

* KONFERANS*

Konu: Hz. Peygamber Tevhit ve Vahdet- Gelin Birlik ve Birlik Olalım

Konuşmacı: Prof. Dr. Mustafa ÇAĞRICI

Saat: 20: 30  – Yer: Belediye Nikah Salonu – KAĞITHANE

17 Nisan 2016 Pazar

*KUTLU DOĞUM İSTANBUL PROGRAMI

Saat: 19:30 – Yer: Sinan Erdem Spor Salonu

18 Nisan 2016 Pazartesi

*KONFERANS

Konu: Hz. Peygamber’in Hayatında Birlik ve Beraberlik Örnekleri

Konuşmacı: Mevlüt HALİLOĞLU (Kağıthane Müftüsü)

Saat: 14: 00 – Yer: Şirintepe Merkez Camii Konferans Salonu- KAĞITHANE

SİYER-İ NEBİ YARIŞMA FİNALİ

(Kağıthane Belediyesi İle Birlikte)

Ödül takdimi

Konuşmalar (Prof. Dr. Nihat HATİPOĞLU)

İlahiler (Abdurrahman Önül Grubu)

Saat: 20: 00 Yer: Yahya Kemal Spor Salonu – KAĞITHANE

19 Nisan 2016 Salı

*KONFERANS*

Konu: Hz. Peygamber Tevhit ve Vahdet – Gelin Birlik Olalım

Konuşmacı: Mevlüt HALİLOĞLU (Kağıthane Müftüsü)

Saat:14.00 – Yer: Haliç Üniversitesi Konferans Salonu, Merkez Mh. No: 5- KAĞITHANE

20 Nisan 2016 Çarşamba

KAPANIŞ PROGRAMI

Peygamberimizi Doğum Saatlerinde Dualarla Anma

Konuşmacı: Mevlüt HALİLOĞLU Kağıthane Müftüsü

Kur’an Tilaveti/ İlahiler/Dua

Saat: 05: 30 Yer: Şirintepe Merkez Camii – KAĞITHANE

ÇADIR PROGRAMLARI

(14-20 Nisan 2016 –Saat: 10:00- 20:00 arası)

Hafta boyunca Kağıthane Daye Hatun Camii yanında kurulacak çadırda canlı Kur’an tilaveti, ilahi, sohbet vb. etkinlikler yapılacak ve ikramlarda bulunulacaktır.

Ayrıca radyo ve televizyon programları yapılacak ve kan bağışı kampanyası düzenlenecektir. Bununla birlikte hafta boyunca bütün camilerimizde Hatim ve Mevlid-i Şerifler okunacak ikramlarda bulunulacak ve Hz. Peygamber’in insanlığa getirdiği evrensel mesaj, vaaz ve hutbelerde anlatılacak ve çeşitli ikramlarda bulunulacaktır.

Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » »
1856 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.