logo

LGS SINAV SONUÇLARI AÇIKLANDI

LGS SINAV SONUÇLARI AÇIKLANDI

Milli Eğitim Bakanlığınca LGS kapsamında 4 Haziran 2023 tarihinde 81 ilde gerçekleştirilen Liselere Geçiş Sistemi kapsamındaki merkezî sınavın sonuçları bugün açıklandı. LGS’de 562 öğrenci, tüm soruları yanıtlayarak tam puan aldı.

LGS sınav sonuçları, Milli Eğitim Bakanlığı’nın http://sonuc.meb.gov.tr/ adresi üzerinden sorgulanacak. Aşağıdaki linke tıklayarak LGS sonuçlarını takip edebilirsiniz.

2023 Yılı Sınavla Öğrenci Alan Ortaöğretim Kurumlarına İlişkin Merkezi Sınav Sonuç Bilgileri için aşağıdaki linki tıklayınız!

==> Sınav Sonuçları <==

Bugün LGS sonuçlarının açıklanması ile birlikte tercih kılavuzu da açıklandı. Sınav sonuçlarını öğrenen öğrenciler, tercih kılavuzunda yer alan kurallara göre tercih işlemlerini yapabilecek.

2023 Yenek Sınavı ile Öğrenci Alan Okullara Başvuru İşlemleri

2022 Yılı Yerel Yerleştirme ile Öğrenci Alan Ortaöğretim Kurumları Tercih Rehberi için aşağıdaki linki tıklayınız!

Nakil Boş Kontenjan ve Taban Puan Bilgileri

SINAVLA öğrenci alan ortaöğretim kurumlarında NAKİL işlemleri boş kontenjan ve sınavlı okul taban puan bilgileri için aşağıdaki linki tıklayınız!

==>  Kontenjan  <==

SINAVSIZ öğrenci alan ortaöğretim kurumlarında NAKİL işlemleri boş kontenjan bilgileri için aşağıdaki linki tıklayınız!

==>  Kontenjan  <==

Ortaöğretime Geçiş Tercih ve Yerleştirme Kılavuzu ise 26 Haziran’da yayımlanacak.

Adaylar, tercihler 3-19 Temmuz tarihleri arasında yapabilecek.

Sınava giren tüm öğrencilerimizi tebrik ediyoruz

Hasbahçe Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ayetullah COŞKUN, “LGS 2023’te tüm soruları doğru cevaplayan ve 500 tam puan alan 562 öğrencimizi ve sınava giren tüm öğrencilerimizi tebrik ediyor ve her bir öğrencimizin gönlündeki okula yerleşmesini temenni ediyorum.  Çocuklarımızı bu zorlu sınava hazırlayan tüm öğretmenlerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Hasbahçe Gazetesi Özel Haber

130 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.