logo

LGS’YE İMAM HATİP DAMGASI

LGS’YE İMAM HATİP DAMGASI

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında 1 Haziran’da yapılan merkezi sınavda 565 öğrenci, tüm soruları doğru yanıtlayarak tam puan aldı. Bu öğrenciler arasında 24 tanesini ise imam hatip ortaokulu öğrencileri oluşturuyor.

Bu yıl ikincisi gerçekleştirilen merkezi sınava 1 milyon 29 bin 555 öğrenci katıldı. 565 öğrenci, sınavın her iki oturumundaki tüm sorulara doğru cevap vererek tam puan aldı. Öğrencilerin yüzde 12,87’si ise 400-500 puan aralığında bulunuyor.

Hem hafız hem birinci oldular

Türkiye’nin çeşitli illerinden birinciler arasında çok çeşitli alanlarda başarılı öğrenciler bulunuyor. Konya Mustafa Büyükkaplan İHO öğrencisi Yasin Mehmet Yapar, aynı zamanda hafız. Hafızlık proje okulu olan imam hatip ortaokulunda eğitimini bu yıl tamamlayan Yasin Mehmet, okulla birlikte eş zamanlı olarak hafızlığını da tamamladı. 8. Sınıfta ise LGS’ye çalışan öğrenci, tüm soruları doğru cevaplayarak birinci oldu.

Türkiye’nin dört bir yanında başarı var

Diğer birincilikler ise Türkiye’nin tüm bölgelerinden farklı illerden geldi.

Düzce Mehmet Zahid Kevseri İHO öğrencisi Ertuğrul Recep Kocaman, Aksaray Saadet Günay İHO öğrencisi Ahmet Bahadır Aral, İstanbul Esenyurt Güzelyurt Kız AİHL öğrencisi Hilal Kılıç, Denizli Çal Şehit Ramazan Us İHO öğrencisi Kübra Su Fırtına, İstanbul Kartal Hürriyet İHO öğrencisi Samet Furkan Memiş, İstanbul Üsküdar İHO öğrencisi Hilal Cantürk, Adana Çukurova Hümeyra Ökten Kız İHO öğrencisi Halime Nur Şahin, Samsun Atakum Tevfik İleri İHO öğrencisi Rümeysa Ünlü, Balıkesir Gazi İHO öğrencisi Nazmiye Kübra Dağ, Gaziantep Şehit Hüseyin Gümüş İHO öğrencisi Abdulkadir Koçak, Gaziantep Şehit Hüseyin Gümüş İHO öğrencisi Ömer Faruk Öztürk, Kahramanmaraş Turgut Pekel İHO öğrencisi H. Berkay Buz, Kahramanmaraş Turgut Pekel İHO öğrencisi Abdullah Sarim Şahin, Bartın Merkez İHO öğrencisi Nehir Keçeli, Adapazarı İHO öğrencisi Ahmet Güven Alp Yalılı, Denizli Merkezefendi Servergazi İHO öğrencisi Nurullah Yağmahan, Denizli Merkezefendi Servergazi İHO öğrencisi Feyza Çelik, Ankara Tevfik İleri Anadolu İHL öğrencisi Ahmet Efe Ceyhan, Adıyaman Şehit Akif Güneş İHO öğrencisi Enes Reşber, Bilecik Orhangazi İHO öğrencisi Yusuf Nam, Trabzon  M. Celaleddin Ökten AİHL öğrencisi Beyza Aslanhan, Konya Hüyük İHO öğrencisi Şükrü İmre, Konya A. Hazım Uluşahin İHO öğrencisi Hümeyra Hira Ünal bu isimler arasında yer alıyor.

LGS BİRİNCİLERİNDEN ÖNDER’E ZİYARET

İstanbul’da eğitim gören LGS birincileri ÖNDER İmam Hatipliler Derneği Genel Başkanı Kamber Çal ile ÖNDER genel merkezinde bir araya geldi.

İstanbul’da eğitim gören öğrencilerden İstanbul Kartal Hürriyet İHO öğrencisi Samet Furkan Memiş, İstanbul Üsküdar İHO öğrencisi Hilal Cantürk ve İstanbul Esenyurt Güzelyurt Kız AİHL öğrencisi Hilal Kılıç, ÖNDER Genel Başkanı Kamber Çal’ı Fatih’teki dernek genel merkezinde ziyaret etti. Öğrencilerle sohbet eden ve başarılarının devamını dileyen Çal öğrencilere plaket ve bir yıllık eğitim bursu takdim etti. Gençler ise duygu ve düşüncelerinin yanı sıra gelecekte neler yapmak istediklerini anlattı.

Okullarımızın başarısı daha da artacak

İmam hatiplerde toplumun her kesimine hizmet verecek, her kesimde çalışmalar yapacak dindar nesiller yetiştirmeye çalıştıklarını belirten ÖNDER Genel Başkanı Kamber Çal konuşmasını şöyle sürdürdü: “LGS sınavında tam puan alan öğrencilerimizin başarılarından dolayı gurur duyduk. Bu, tüm Türkiye’deki imam hatiplerin başarısının bir örneğidir. Bu çocuklarımızın hayatın her alanında olmaları için her konuda destekçileri olacağız” dedi.

Her meslekten gençler yetiştiriyoruz

ÖNDER Genel Başkanı Kamber Çal konuşmasını şöyle sürdürdü: “İmam hatipler sadece imam yetiştiren okullar değil, her meslekte başarılı olacak gençler yetiştiren okullardır. Ben yürekten inanıyorum başarılı olacaklarına. Çocuklarımız, topluma katkı sağlayan nesiller olacak. Çocuklarımızın başarılı bir şekilde eğitim görmelerini sağladıkları için ailelerimizi de çok teşekkür ediyorum. Aile desteğinin çok önemli olduğunu biliyoruz. Velilerimizi de okul aile birlikleri aracılığıyla eğitim kalitesinin artırılması için okullarına katkı sağlamaya çağırıyorum” dedi.

Samet uçak mühendisi olacak

Kartal Hürriyet İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi 14 yaşındaki Samet Furkan Memiş, günde 250 soru çözerek ve kitap okuyarak sınava hazırlandığını söyledi. Birincilerin listesine adını yazdırdığı için çok mutlu olduğunu belirten Samet Furkan, “Etrafımdakileri sevindirdiğim için de çok mutluyum. Uçak mühendisi olmak istiyorum. Uçaklara küçüklükten beri ilgim var. Sayısal olarak kendimi yetiştirmek istiyorum” dedi.

Hilal’in gözü yazılım mühendisliğinde

İstanbul Üsküdar İHO öğrencisi Hilal Cantürk de, “Ben de çok mutluyum aldığım sonuçtan dolayı.  Ailem çok sevindi, akrabalarım tebrik etti. Ancak bu sonuçta okulumun ve öğretmenlerimin çok yardımı dokundu, onlara çok teşekkür ediyorum” dedi. Liseyi de başarılı bir şekilde bitirmeyi hedefleyen Hilal, meslek olarak ise geleceğin mesleği olarak nitelendirdiği yazılım mühendisliğini gözüne kestirmiş.

Doktor olmak istiyorum

İstanbul Esenyurt Güzelyurt Kız AİHL öğrencisi Hilal Kılıç ise çocukluktan beri tek hayalinin doktor olmak istediğini söyledi. Sınava özellikle 8. sınıfta çok yoğun olarak çalıştığını ve her gün 200 soru çözdüğünü belirten Hilal, “Aldığım sonuçtan dolayı çok mutluyum. Ailemi ve öğretmenlerimi gururlandırdığım için de sevinçliyim. Bu sınava girmeden önce çok çalıştım, öğretmenlerim de çok çalıştı. Herkese çok teşekkür ediyorum. Benim küçüklükten beri hayalim doktor olmaktı. İnşallah ilerde tıp okumak istiyorum. Zor olduğunu biliyorum ama buna rağmen bu yolu tercih ediyorum” diye konuştu

Hasbahçe Gazetesi Özel Haber

Etiketler: » » » » » » » » » » »
2449 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.