logo

LİDER, Boğaziçi Üniversitesi önünde Kâbe fotoğrafının yere serilmesini kınadı

LİDER, Boğaziçi Üniversitesi önünde Kâbe fotoğrafının yere serilmesini kınadı

LİDER Kağıthane İmam Hatip Okulları Mezunları ve Mensupları Derneği Başkanı Hüseyin AKGÜL, Boğaziçi Üniversitesi önünde Kabe fotoğrafının yere serilmesine yönelik tepkisini dile getirerek imam hatiplerin sesi oldu.

Olay dün Boğaziçi Üniversitesi Güney Kampüsünde Rektörlük binası karşısında gerçekleşti. Bazı kişi ve kişilerin Boğaziçi Üniversitesi’ne Sözde Rektör atamasını protesto etmek amacıyla “Kâbe üzerine şahmeran temalı figür ve LGBT-İ bayrak teması” içeren resim asmayı ile vuku buldu.

Kâbe bizim kıblemiz ve kutsalımızdır

LİDER Başkanı Hüseyin AKGÜL, “Boğaziçi Üniversitesi’nde Sözde Rektör atamasını protesto eden bazı meczuplar tarafından milletimizin kıblesi Kâbe-i Muazzama’ya yaptıkları saygısızlığı şiddetle kınıyoruz! Kâbe Kutsalımızdır. Bu tür menfur eylemlerin üniversitelerimizin saygınlığına gölge düşürmesine izin verilmemelidir. “Halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılamak” fiilini işleyen şahısların yakalanması için hukukun gereğini yapacağına faillere gereken cezayı vereceğine inancımız tamdır” dedi.

Hasbahçe Gazetesi Özel Haber

636 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.